Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Férfiaknál babavárási görcs -...

Férfiaknál babavárási görcs - tapasztalt valaki ilyet?

Figyelt kérdés

Eddig is beszélgettünk arról a párommal, hogy babát szeretnénk, nem is igazán (nem mindig) védekeztünk az elmúlt hónapokban. Mindketten pozitívan álltunk a témához, nagyon szeretnénk sok gyereket, nagy családot. Pár nappal ezelőtt a azonban teljesen rákattant a témára. Folyamatosan erről beszél, ami persze nem baj, hiszen én is nagyon szeretnék babát. Míg eleinte én teljesen rákattantam a babatervező fórumokra, honlapokra, a gyik teherbeesésre, hőmérőztem, számolgattam, stb :) mostanra kezdek vele leállni, nem olvasgatok előre, nem figyelek oda, csak próbálom élvezni a dolgot, mert nem szeretnék rágörcsölni a témára. Így viszont elég nehéz lesz, úgy érzem. A kedvesem azóta másról sem tud beszélni. Félek, hogy ha nem sikerül pár hónapon belül, akkor ő fog begörcsölni tőle. Ő már nem annyira fiatal, harmincas (én 10 évvel vagyok fiatalabb nála), lehet, hogy ez azért van, mert elkezdte érezni a korát? Sokat godolkoztam az okokon mostanában...

Járt valaki így közületek, hogy a férfi lett babamániás? Elképzelhető - hogy ahogy itt olvasom, a rágörcsöléstől nem sikerül sokaknak - hogy mi is így járunk emiatt? Milyen tapasztalataitok vannak a férfiak hozzáállásával kapcsolatban?

2010. máj. 4. 01:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hááát akkor én öregnek számíthatok 35 évesen első babával vagyok a 15. hétben.

Nállunk már sokan megkérdőjelezték a férjem képességeit és most tudtuk meg, hogy elindult egy pletyi is ezzel kapcsolatban. Igazából én kértem, hogy várjunk magán okokból... Aztán tavaly azt mondtam, nincs tovább és hamar teherbe is estem de az első baba sajnos nem maradt meg.

A férjem soha nem is kérdőjelezte meg a képességeit és én sem. De mindíg nyíltan beszéltünk mindenről és a babát mindketten nagyon várjuk.

Én úgy érzem, hogy nagyon aggódsz a párod miatt és úgy gondolom beszélned kellene vele az aggodalmadról, hogy félted, nehogy begörcsöljön.

Egyébként én ugyanezt csináltam. Minden xart elolvastam, aztán teljes volt a kavar a fejemben...most ez az egyszem fórum ahova felnézek. Persze itt is vannak akik szeretik megmondani a frankót, de azért a nagyrésze a tömegnek nem azért jár ide, hogy észt osszon, hanem segítsen.

Szerintem egy férfi inkább a negyvenes éveiben pánikol jobban. A harmincas az az igazi férfi kor. Sikerülni fog. Tessék elkezdeni szedni a terhes vitamint és folsavat. Nekem ezt mondta anno a nőgyógyászom és adott egy kezdő adagot 3 hónapra. De a patikában is lehet kapni simán.

2010. máj. 4. 02:03
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

már nem annyira fiatal 30-as???

Ha Te ennyi leszel mindjárt másképp fogod gondolni.

A már nem annyira fiatal az az 50-60 éves kategória.

Előbb nőj fel Te is.

2010. máj. 4. 07:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez a "rágörcsölés" mostanában nagyon divatos lett, szinte már "szakszónak" számít a terhességgel kapcsolatos fórumokon. Én nem hittem benne soha, elég sok ellenpéldát látok rá, mármint olyan párokat akik (ahogy itt mondják sokan) rá voltak görcsölve és mégis jött a baba...

A teherbeesés biológia, nem kéne hogy akadályozza az ha valaki nagyon szeretné.... sőőt mivel azt mondják sokan hogy fejben dől el minden ezért ha valaki sokat gondol a babára, annál inkább jönnie kéne .. ilyet is gyakran olvasok.

Nem baj ha babamániás valaki, nem fogja megérezni sem a férfi sem a női ivarsejtecske és nem fog direkt menekülni a "görcsölőktől" emiatt ne izgulj :)

Ha jókor vagytok együtt és minden rendben veletek jönni fog attól függetlenül mennyit gondoltok rá.

Mihamarabbi gyermekáldást,

28 hetes kismama

2010. máj. 4. 09:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem annyira fiatal?

Húú akkor én már vénasszony vagyok ezek szerint a magam 31 évével? :(((

Szerintem inkább Te vagy kissé "tini" a párodhoz a magad 20-as éveivel nem?

Azért 30 éves korban már előjönnek az anyai apai ösztönök(normális esetben) ez várható volt a párodnál is.

Üdv,19 hetes "öreg" kismama.

2010. máj. 4. 13:17
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem tartom öregnek, nyilván nem lennék vele, ha így lenne. Ő inkább már a 40-hez közelít egyébként, és én sem érzem magam "tininek", s nem most léptem át a 20-at. Lehet, hogy nem fogalmaztam érthetően:

félek tőle, hogy hozzám képest ő tartja annak magát. Esetleg attól tart, hogy ilyen sokáig várt az elköteleződéssel - bár semmi oka nincs rá, fél attól, hogy nem tud majd gyermeket nemzeni, persze ez csak akkor derül majd ki, hogyha el kell jutnunk odáig, hogy orvost keressünk fel, nem is értem, miért gondol ilyenekre. Mintha azt hinné, hogy minél jobban telik az idő, annál kevésbé termékeny...

Senki 30 év körülit nem akartam megbántani természetesen, de nem érzem úgy, hogy le kellene szólni engem csak azért, mert próbálok rájönni mások tapasztalatain okulva, mi lehet a háttér, nehogy komollyá váljon a probléma.

2010. máj. 4. 18:30
 6/6 A kérdező kommentje:

Az első és a harmadik válaszolónak köszönöm a kérdésre adott válaszokat.

Hogyha rövid időn belül nem marad abba (pár nap), mindenképpen próbálok majd beszélni vele, én is erre gondoltam, csak nem tudom, hogyan is lehet ehhez hozzákezdeni. Majd még töröm rajta a fejem. :)

De remélem, nem lesz rá szükség. Én is mindig azt mondom neki, most van a legszebb korszakában, ami igaz is, az elmúlt 5 év alatt szerintem most van a csúcson minden tekintetben. Tényleg nem értem, miért foglalkozik tévképzetekkel (mi van, ha nemzésképtelen), mikor semmi, de semmi erre utaló jel vagy bármi nem volt soha életében.

Terhesvitamint már elkezdtem szedni

2010. máj. 4. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!