Ti szedtetek terhesvitamint mielőtt terhesek lettetek?
Figyelt kérdés
Sok helyen azt olvastam,hogy teljesen felesleges szedni terhesség előtt,meg bezavarta a ciklust stb.Nektek mi a tapasztalatotok evvel kapcsolatban?2016. nov. 23. 17:28
11/23 anonim válasza:
Csak folsavat es Evitamint(kèsèsig)
12/23 anonim válasza:
En is ugy voltam mint az egyik valaszolo. Femibiont szedtem de emelkedett tsh-t okozott igy az endokrinologus leallitott rola. Azota rendben a tsh.
13/23 anonim válasza:
12# enis Femibiont szedtem. ( en vagyok akit lealitott rola a doki)
14/23 anonim válasza:
En nem szedtem. Eleg akkor, ha mar terhes vagy.
15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Nem tudok dönteni, hogy szedjek e már a babatervezéskor vagy várjak vele.Konkrétan a nőgyógyász letolt,hogy mi az hogy még nem álltam neki szedni vitamint.
2016. nov. 23. 20:53
17/23 anonim válasza:
Ha terhesvitamint nem is szedsz, de folsavat mindenkepp szedj.
Ahogy korabban mar leirta az egyik valaszolo, a folsavnak mar akkor jelentosege van, amikor meg epp csak koderul a terhesseg, az elso hetekben a legfontosabb.
Viszont a folsav nem ugy epul be a szervezetbe, hogy egyik nap elkezded szedni es par napon belul mar elegseges a szintje, 1-3 honap kell, hogy feltoltodjon, ha addig hiany volt.
En nem lattam ertelmet kulon szedni a folsavat, 4x voltam terhes, mindegyik tervezett terhesseg volt es 2-3 honappal korabban kezdtem terhesvitamint szedni. Sot, en vegig szedtem es meg szulesek utan is egy ideig.
Nekem az eg vilagon semmi bajom nem lett tole.
De ez a te dontesed.
Viszont tervezett terhessegnel a folsav alap.
18/23 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! :)
2016. nov. 24. 08:12
19/23 anonim válasza:
Terhesvitamint "felesleges" lelehet pontozni de nem hiaba terhesvitamin. Eleg ha szedsz folsavat meg pl C vagy Multivitamint. Esetleg ha vekony a nyalkahartyad E vitamint.
20/23 anonim válasza:
Nekem azt mondta a nőgyógyászom, hogy teljesen felesleges, de ha engem megnyugtat, akkor nyugodtan szedjem, mert kárt nem okozok vele. Utánaolvastam milyen vitaminok vannak és végül a czeizel 1 mellett döntöttem, mert azt olvastam, hogy abban a legminimálisabb mértékben van minden, amire szükség van a terhesség elején. 3 hónapig szedtem, mellette 2 hónapig myo-inositolt és mivel alacsony volt a D vitaminom, nekem azt is kellett. Nekem augusztusban lett kimondva, hogy IR-es vagyok, akkor elkezdtem gyógyszert szedni és keményen betartottam a 160 g CH diétát. Ezek mellett ittam peteérésig a cickafarkfű teát, utána palástfű teát. Szóval mindent bevetettem és a diagnózis utáni 2. ciklus végén pozitívat teszteltem, hétfőn megyek az orvoshoz. :) Nem tudom mi segített végül, de lehet mind együtt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!