Hány hetessen tudtadt meg, hogy terhes vagy?
Nekem hihetetlen. Ez a 4. terhességem,ebből kettő olyan volt, hogyha jön a baba akkor jön, ha nem akkor majd jön,szóval nem tesztelgettem mesi előtt meg közben stb.
De mégis abban a 2 hónapban valahogy màs volt és éreztem hogy valami van.
Az meg kizàrt hogy nem veszi észre valaki. Illetve ez úgy történik, hogy magàban kizàrja a terhesség gondolatàt és màs magyaràzatot talàl a tünetekre. (Hìzik, émelyeg pl a stressztől.)
Az agy sok mindent képes bebeszélni magànak. A baba pedig a legújabb kutatàsok szerint megérzi az anya tiltakozàsàt a terhesség ellen, ìgy összehúzza magàt, meglapul.
Ismertem egy csajt én is,fősuli alatt lett terhes 5 hónaposan derült ki neki. ( mint kiderült összevissza jött meg neki de nem érdekelte) Amikor kiderült aznap még semmi nem làtszott rajta, max hogy jót evett,màsnap mintha egy görögdinnyét nyelt volna le.
A màsik ilyen làny akit ismerek, középsuliban lett terhes,neki viszont màr mi mondtuk, hogy ez biztos nem hìzàs,mert kemény a hasa, az nem hàj, és úgy is gömbölyödil. Jajj de ő tuti nem terhes, de itt is kiderült hogy 4 hónapja nem jött meg neki... Azt hitte az érettségi stressz meg a cigi miatt...
A harmadik làny abszolút a felfoghatatlan kategória. Gyomorgörccsel vitték kórhàzba és szült egy 3,5 kg-s fiút 0.0
Utólag beismerte, hogyha jobban foglalkozott volna a dologgal akkor màr az elején megtudhatta volna,de valahogy elhessegette a gondolatot, hogy à az nem lehet... Pl neki is kimaradt a vérzése, volt hànyingere gyomorégése, fura bélmozgàsa stb... De mégse ment dokihoz.
Tehàt az àltalam ismert 3 esetből mind kiderült az elején, mert volt tünet, de mégis szemethúnyt felettük az anyuka. Egyszerűbb volt nem tudomàst venni a dologról.
És sajnos ebben a lelkiàllapotban "nem,nem vagyok terhes" jön a szülés traumàja,ami kibillenti az anyukàt a felépìtett tagadàsból, ezért fordul elő, hogy ebben az instabil állapotban eltűnteti az egyetlen bizonyìtékot a terhességre( legalàbbis ezt hiszi az adott pillanatban) a kisbabàt. Szinte öntudatlan,beszàmìthatatlan, teljesen beszűkült tudattal.
Illetve jobb esetben van az,mint akiket én ismerek, hogy ja... Hàt tudhattam volna,mert ez és ez és ez is gyanús lehetett volna.
Hogy erhesség alatt valaki hónapról hónapra vérzik,olyan nincs. Vérezgethet plàne fogsmzàsgàtló szedése miatt,vérömleny miatt stb. De normàlis menstruàciója fizikailag nem lehet.
Akinek nagyon nagyon kevés a vérzése eredetileg is,max ő gondolhatja az ugyanolyan kevés vérzést menstruàciónak.
Nekem pl a vetélésem is kevesebb vérzéssel jàrt,mint a sima havi mesim. Volt olyan is, hogy szaladtam a dokihoz,mert kevesebb volt a vérzésem, lehetőség a terhességre 0%, semmi nem volt akkor màr egy ideje, de csinàltam tesztet az meg persze negatìv volt. Kiderült,hogy semmi baj, ez is belefér a normàlis kategóriàba.
Az meg elég hihetetlen,hogy bőséges a vérzés minden hónapban,negatìv a terhességi teszt, és semmilyen terhestünet sincs,és se a mellek se a has nem nő egy picit sem.
Ilyen egyszerűen nincs,mert max ìgy tudom elképzelni, hogy vki teljesen kizàrja a terhességet,mint opciót.
4 hetesen...
Nekem azok a sztorik a leghihetetlenebbek, amikor valaki elvisz a mentő, és megdöbbwn, hogy szülni fog...ilyen nincs!
A terhesség a végén valóban terhesség. Alug tudok mozogni. A baba nyomja minden szervemet, a hólyago.at. nagyon kényelmetlen az egész helyzet. Az ember alig várja, hogy szabaduljon a terhétől és a karjában tarthassa a babáját. Nehéz elképzelni, hogy valaki ennyire ne vegye észre, hogy egy 3,5 kilós kisembert hord a hasában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!