Babát tervezunk. Eddig sikertelenul. Olvasgattam a Gravida, Elevitrol. ti melyiket ajanlanatok?
"Terhesvitamint ne szedjél, csak ha már terhes vagy."
Miért ne szedje? Mi baja lesz tőle? Semmi. Nem árt. Ha szedni akarja és nem viszi anyagi csődbe (be is bäszna, akkor miből telne neki gyerekre) akkor miért ne szedhetné.
Te milyen szépen fogalmazol 11-es!
Azért nem érdemes, mert még nem terhes.
Ha akar, szedjen multivitamint, vagy Béres cseppet, vagy bármit, amit azok szoktak, akik nem terhesek...
A terhesvitamin kifejezetten a terhes szervezet számára előkészített mennyiségben tartalmazza a vitaminokat, nyomelemeket, amit túl is lehet adagolni, ha pl. másfél év lesz, mire teherbe esik.
Kb. olyan, mintha felvennéd napsütésben a gumicsizmát, mert "majd esni fog".
Hát ha akarod, vegyed...
Utolsó, a terhesvitaminok szedése javasolt már a fogantatás előtt 1-3 hónappal hogy a szervezet vitaminkészletei feltöltődjenek. Persze aki szükségtelennek érzi, ne szedje vagy szedje pozitív teszt után. Én az első terhességemnél így tettem, aztán mikor a terhességem 19. hetében derült ki, hogy a babámnak nyitott a gerince és meg kellett szülnöm, akkor az orvosommal úgy döntöttünk, hogy hiába tartunk pár hónap szünetet, akkor is szedni fogom a terhesvitamint. Persze nem mondom hogy magzatvédő vitamin mellett nem lehet baj, de én a történtek miatt hiszek ennek fontosságában. És a nőgyógyászom és a genetikus, akinél voltunk, szintén ezen a véleményen van.
18 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!