Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ti mit mondanátok a helyemben?

Ti mit mondanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel 5 éve vagyunk együtt, fél éve együtt lakunk. A Barátnőm pár nappal ezelőtt ara célzott, hogy milyen jó lenne, ha gyerekünk lenne. Persze én is szeretnék, de 1-2 évvel később, mert szerintem még fiatalok vagyunk hozzá. Barátnőm 22, és 23 éves vagyok.

Ti hogy döntenétek a helyemben?

Üdv.,

2016. nov. 5. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Szia. Ha 1-2 èv mùlva szeretnèl akkor neki àllhattok pròbàlkozni. A terhessèg 9 hònap. Ki tudja mennyi idő kell hogy àllapotos maradjon. Pl mi 3 ève pròbàlkozunk ès még semmi. A korotok ideális. Rèszedről mièrt vàrnàl lég?
2016. nov. 5. 16:06
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem érzed magad készen az apaságra akkor ne vágj bele csak azért mert a barátnőd gyereket szeretne. Akkor mondj igent ha már te is akarod. Én is 22 éves vagyok párom 25 mi mind a ketten akartuk. Januárban születik a baba. ;)
2016. nov. 5. 16:07
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

1. A barátnödnek nyíltan miondd meg, hogy még egyelöre nem akarsz gyereket, csak pár év múlva.

2. Próbálkozni csak akkor szabad elkezdeni, ha tényleg akarjátok, mert - ellentétben az elsö véleményével - , akár azonnal is sikerülthet.

3. Szerintem eleve még inkább túl fiatalok vagytok egy gyerekhez, mint lekésve, emellett a fél év együttélés is túl kevés alap

2016. nov. 5. 16:12
 4/10 anonim ***** válasza:
89%

Ameddig nem vagy még kész a picire, addig semmiképp ne vágjatok bele, mert igen sikerülhet akár elsőre is, nem mindenkinek kell évekig próbálkoznia.

Üljetek le, beszéljétek meg, barátnődnek is meg kell értenie téged, és ha valóban hosszútávon terveztek, hogy családot szeretnétek akkor az az egy év hamar elmegy! :)

2016. nov. 5. 16:16
 5/10 anonim ***** válasza:
8%
Sajnos nem mindenkinek jön egyből össze a baba. Ritka a mai vilàgban az elsőre sikerül comű sztori. De köszönöm a lehùzàst.....
2016. nov. 5. 16:18
 6/10 anonim ***** válasza:
88%

Egyáltalán nem ritka, csak itt a Gyakori kérdéseken általában azok kérdéseivel szembesül az ember, akiknek nem sikerül, azok írják ki a láttok-e halvány vonalat - kérdéseket, meg a 3 éve próbálkozunk, isszuk a teát stb. Ők meg ha 1-2 év múlva kezdenek el próbálkozni, és újabb 1-2 évet kell várniuk a babára esetleg, akkor is bőven időben vannak. 30 fölötti a baráti köröm, két párnál van gyerek csak, és nem volt hossz próbálkozós időszak (sőt gyanúm szerint egyiküknél inkább a véletlenül becsúszott, csak nem úgy adjuk elő téma volt...).

Kérdező: mindenképp mondd meg és kész. És ne hagyd magad rábeszélni, tudjon még várni annyi időt, amennyit szeretnél. Te gondolkozol logikusan.

2016. nov. 5. 17:00
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Lakva ismeri meg igazán egymást az ember. Csak fél éve költöztetek össze, mondd meg, hogy először nektek kell összeszokni és kiderül közben, hogy eltudjátok-e viselni egymást hosszútávon (mindenkinek van vmi hülye szokása, ilyesmire gondolok). Én a helyedben várnék még min. 1évet.
2016. nov. 5. 17:00
 8/10 anonim ***** válasza:
82%

Én is azt mondom, hogy az első dolog, hogy legalább egy teljes évet megélni együtt lakva. Hidd el, minden évszaknak megvannak a maguk nehézségei, jobb átélni minimum egyszer közösen baba és terhesség nélkül.

A másik, amiről nem írtál, az anyagiak. Mint tudjuk, a babavállalás költséges dolog. Számoljátok ki, hogy mennyi lenne a bevételetek, ha mondjuk rögtön táppénzre kellene mennie a barátnődnek. Jól megélnétek akkor is? Tudnátok akkor is félrerakni a babának? Mióta dolgozik, jogosult lenne a CSED-re, GYED-re vagy csak 25ezer Ft lenne a szülés után a bevétele?

A harmadik: mindkét félnek akarnia kell teljes szívből, mert a terhesség, és a baba lelkileg is terhelő (hormonálisan a nő részéről, és a tehetetlenség, a "nemtudommiértnyűgös" érzés a férfi részéről. Egész másképp élik át a terhességet és az első időszakot a nők, mint a férfiak, sok konfliktus forrása lehet, ha valamelyik nem teljes odaadással kezd bele.

Beszéljétek át ezeket, szerintem minden megoldódik, ha alaposan átrágjátok magatokat rajta.

2016. nov. 5. 17:45
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Az anyagiakkal szerencsére nincs gond.

2016. nov. 5. 17:51
 10/10 anonim ***** válasza:
Párom is előbb akart mint en, nyaron kerdezett ra. Mondtam h varjuk 1-2evet.. erre beleultette a bogarat a fulembe es oktoberben nekiálltunk a megvalòsításnak.:) ez is megeshet.de legyel vele. Oszinte
2016. nov. 5. 21:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!