Milyen külső és belső hatások következtében vetélhet el egy nő?
Nem tartom valószínűnek, de az ártani biztosan nem fog, ha kerülöd a stresszt. Elsősorban neked tesz nagyon rosszat, ha a hormonokkal is meg kell küzdenek, és még feszültség is van körülötted.
A leggyakoribb oka a vetélésnek a hormonhiány, illetve a magzat fejlődési rendellenessége (nem életképes).
Külső hatás szerintem nagyon-nagyon minimális mértékben tud vetélést okozni.
1-2 pl belsőre: hormon problémák, autoimmun betegsegek, verkepzoszervi betegsegek stb stb
1-2 pl kulsore: sulyos baleset barmivel, akar elutnek, akar jarmuvekkel tortenik, leesel valahonnan stb stb
Az első trimeszterben bekövetkező vetélések leggyakoribb kiváltó oka a magzati kromoszóma-rendellenességek. A vetélés további okai lehetnek a hormonális problémák, a vírusfertőzések és az utóbbiak következtében kialakuló lázas állapot. Az anya életmódbeli tényezői -például a túlzott stressz, a dohányzás vagy az alultápláltság – szintén vetéléshez vezethetnek. A túlzott mértékű koffeinfogyasztásról is feltételezik, hogy vetélést okozhat, és ugyanilyen hatással járhat, ha erősebb sugárterhelés éri az anyát. Az anya idősebb életkora is szintén kockázatnövelő tényező, ahogyan az is, ha komoly lelki trauma éri a kismamát.
Külső behatásnak akkor lehet inkább vetélés a vége, ha mondjuk az anyukát nagyobb baleset éri, mint például autóbaleset.
Hat nekem a 3.terhessegem egy stressz volt.rengeteget sirtam :(
Apuka lelepett a terhesseg elejen,aztan elcibalt az abortudzt elintezni,feladta a csekket is.minden nap hivogatott,hogy vetessem el,jobb lesz mindenkinek.de persze kozben egyutt is voltunk,csak kulon laktunk....es majd helyrejon minden.kozben meg le voltam tiltva a telefonjan mikor epp olyanja volt.neten nem valaszolt,p edig ejjel nappal a kezeben logott a telefon.
Nem egyszer kisetaltam (rohantam) a munkahelyere ejjel,mert pl. Jott egy uzenet tole,hogy 3 kor megyek a cegessel...aztan hiaba kerdeztem,hogx mi van?nem valaszolt.En meg az idrgtol nem birtam otthon ulni,es rohantam az ejszaka kozepen az 5km re levo munkhaleyere.remegtem mint a kocsonya.es meg volt par hasonlo eset.
Szorakozott velem ahogy nem szegyelte.
Vegul idore,egeszsegesen szuletett meg a kisfiam.mar fel eves elmult,egyenlore ugy nez ki semmi baja nem lett szerencsere.
Persze egy ido utan feladtam,es nem rohangaltam az apja utan.mar nem volt erom (lelkileg) magamba roskadva,begubozba,sokat sirva toltottem a terhesseg nagy reszet.a nagyobb gyerekeim tartottak eletben.miattuk birtam ki.es mostmar nem banom,hogy megtartottam a picit.
Na szoval ezzel arra akartam kilyukadni,hogy egy egeszseges baba nem megy el olyan konnyen.sok rosszat kibirnak.igazi kis harcos a kisfiam.es nagyon szegyenlem magam azert amiert nem voltam erosebb,es ennyi rosszat tettem vele :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!