Azt olvastam, hogy a 0-ás vércsoportú nők nehezebben esnek teherbe. Valaki ezt meg tudja erősíteni vagy cáfolni?
Nekem is 0-ás a vércsoportom, azért érdekel. Nekünk sem jött még össze a baba, igaz még csak 4 hónapja próbálkozunk.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Nekem 0 RH +, férjem AB (azt hiszem)
10 évig szedtem fog.gátló tablettát. Amikor abbahagytam, 1 hónapot vártam, hogy megjön-e rendesen, rendben van-e a ciklus.
Következő hónapban már meg is fogant a fiunk. Tökéletesen egészséges terhességem volt, semmi gondom nem volt, 37. hétig dolgoztam pultosként.
Bizonyítottak, hogy a 0-ás vércsoportú nőknek sokkal gyakrabban merül ki a petesejt készletük, így idősebb korukban nehezen tudnak teherbeesni.
Az újszülött kislányoknak még közel 2 millió petesejtjük van, ebből pubertásra 400 ezer marad, míg 40 éves korra ez a szám néhány százra csökken. Megvizsgálták az FSH szintjüket is, ami egy olyan hormon szervezetünkben, melynek magas szintje esetén a petefészek szintje kimerülőben van. Ha az FSH szintje 10-nél magasabb, az azt jelenti, hogy a nő nagyon nehezen fog megtermékenyülni. A vizsgálatban a 0-ás vércsoportúak között kétszer gyakoribb volt az ilyen magas érték. 20 feletti érték esetén a nők biztosan terméketlenek.
Anyukam is az es nem kellett rank sokat varni.
3an vagyunk.
42 éves vagyok, 21 hetes terhes. Van már három gyermekem.
A vercsoportom 0+.
Ezek szerint kivétel vagyok, nem merült ki a petefészkem idő előtt szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!