Igaz lehet, hogy a kisebb súlyú (alacsony testtömeg indexű) nőknél nehezebben jön a baba?
nem igaz, csak az alultáplált nőknél jön nehezen, de ők nem is igen menstruálnak, nincs peteérésük, azért jön nehezen.
én is sovány vagyok, illetve voltam, most bálna méretű vagyok :D
elsővel első hónapban, másodikkal harmadik hónapban lettem terhes :)
Attól mert vékony vagy kövér valaki ugyan akkora esélyekkel indul mint az ideális testsúllyal rendelkezők. Akkor jön nehezebben, ha valami probléma miatt sovány vagy túlsúlyos valaki. Ha egészségesen táplálkozol és nincsenek hormon gondok akkor mindegy hány kilós vagy, vagy, hogy milyen a testalkatod.
Szóval egyet tehetsz, vérvétel! Abból kiderül minden és nem érdemes halogatni, mert ha van egy kis gond akkor gyorsan segítenek rajta :)
Háziorvos általánosságban ki tud neked írni vérvételt, pl. pajzsmirigyre , hogy nincs e túlműködésed, ami esetleg az alacsony súlyban nyilvánulna meg, vagy bármi egyéb, vérszegénység, vitamin-egyéb tápanyaghiány. De ha ezek fennállnak, gyakran van cikluszavar is.
Ha régóta nem akar a baba összejönni-legalább egy félév, de inkább egy év, akkor egy nőgyógyászt javasolnék, aki egyéb vizsgálatokat is ki tud írni, és átfogóbban láthatja az esetleges problémád.
DE! Ne stresszeljen a férjed beszólása, barátnőm vasággyal volt 40 kg, és elsőre összejött nekik a baba. Ha egészséges vagy, nem kell, hogy a vékonyságod befolyással legyen a teherbeesési esélyeidre! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!