A párommal kis babát szeretnék, ezért abba hagytam a fogamzásgátlót de úgy hogy a meg kezdett gyógyszert nem fejeztem be, ez volt 3 napja, ezen a 3 napon volt peteérésem, próbálkoztunk de most meg jött, mikor lehetek terhes?
De miért hagytad így abba?
Az orvos azt mondta és a tájékoztató is azt írja, hogy ha be akarja vki fejezni, akkor az egész levéllel be kell szedni.
Igen, baj hogy nem szedted végig a gyógyszert, felboríthatja a ciklusodat.
KEll azért pár hét mire kiürül a gyógyszer, nem valószínű hogy abbahagyás után pár napon belül teherbe esel.
Én úgy csináltam, hogy a gyógyszer szedés után három hónapot vártunk, amíg tisztul a szervezetből, addig védekeztünk másképp (gumival).
Az után kezdtünk élesben a babán ügyködni, és első, illetve második hónapban sikerült is.
Lehet, hogy előbb is összejött volna, lehet, hogy nem. De úgy voltunk vele, hogy ezen a kis időn már nem múlik semmi.
Nem szabad ilyen türelmetlennek lenni, pár nap alatt ne várj csodát!
Indulj ki abból, hogy ha minden OK, 20% esély van a teherbeesésre, átlagban 4 hónapig alatt jön össze.
Nem volt peteérésed.
Nekem a gyógyszer abbahagyása utána másfél év kellett, mire helyreállt a szervezetem.
3 nap alatt ne várj csodát.
Dehogy kell tisztulnia a szervezetből, ez egy hatalmas tévhit.
Ha nem így lenne, akkor nem lennének olyan terhességek, ahol egy tablettát felejtett ki az illető.
A ciklust valóban megzavarhatja. De ahogy írták, egy éven belül teljesen normális, ha valaki nem azonnal esik teherbe. Lehet, hogy egy hónap, lehet, hogy 10 hónap lesz, mire sikerül, akkor is, ha mindenki teljesen egészséges. De ha már most elkezdesz rágörcsölni, akkor évekre is blokkolhatja a szervezeted a teherbeesést, mert túlcsordul a kortizol meg az adrenalin.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!