Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nagyobb így az esélyem ikerter...

Nagyobb így az esélyem ikerterhességre?

Figyelt kérdés

Kezdjük azzal, hogy még nem vagyok terhes.

Amikor velem volt terhes édesanyám, akkor volt mellettem egy másik embrió is. Csak ő felszívódott.

Az apai ágon van 2 ikerpár. Az anyain 1. Mármint az én szüleimnêl.

Így nagyobb az esêlye nálam, hogy ikrek lesznek?

A párom családjában nincs iker.

Köszönön a válaszokat. :)

2016. okt. 14. 08:46
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Az ikerterhesség anyai és magzati élettana könyvből, ( [link] ami egy orvosi tankönyv, idézek.

A fogamzások 3,3%-a, de egyes feltételezések szerint akár 12%-a is iker. Ugyanakkor csak minden 85. szülésre jut ikerszülés, 7225. szülésre hármasikerszülés (85 a négyzeten). A kétpetéjű ikrek kialakulásának oka természetes: például földrajzi, peteérést stimuláló szerek, anyai életkor: 35-39 év között a legtöbb iker, az anya magassága növeli, alultápláltsága csökkenti az esélyét, növeli még: öröklődés, gyakori közösülés, fogamzásgátló abbahagyása, évszakok, szegénység (földeken végzett munka, szemben az irodai munkával), multivitamin és folsav szedés - ezek közül sok a napsütéses órák számára, és ezáltal a gonadotropin hormonok termelésére vezethető vissza.

Ezzel szemben az egypetéjű ikrek kialakulása egy vészreakció, egy menekülési útvonal, mert valami gond van már a terhesség elején; pl. túlérett petesejt (fogamzásgátlók utólagos hatása), és/vagy elkésett beágyazódás, és a megtermékenyített petesejt az osztódással próbálja késleltetni a saját fejlődését. Ezzel nem azt mondtam, hogy minden egypetéjű ikerbabával baj van, vagy baj lesz, csak a könyvből idéztem, és a könyv csak annyit mond, hogy az egypetéjű ikrek nagyobb veszélyben vannak a terhesség alatt (rengeteg probléma merülhet fel), sőt már a terhesség is rosszul indul számukra. Azért azt hozzátenném, aki végigolvassa a könyvet, és mérlegeli, az bármit megadna azért, hogy neki ne legyenek ikrei... (Édesanyám testvérei hármasikrek, nagyapám szintén iker.)

Nem vagyok orvos, de amit itt leírtam, az a fenti szülészeti tankönyvből származik, amit a munkám kapcsán kellett elolvasnom.

2016. okt. 14. 14:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!