Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van valaki, akinek több...

Van valaki, akinek több terhessége spontán (és gyorsan) bekövetkezett, aztán egy következő már nem akart összejönni?

Figyelt kérdés
Előzményem: 7 évvel ezelőtt, természetesen úton, védekezés nélküli próbálkozás mellett, kb. 3.hónapban fogant baba. 1,5 évvel ezelőtt, természetesen úton, megszakításos védekezés mellett (amit rendben kiviteleztünk, ismerjük a szabályait) és kihagyva a kritikus napokat 2.hónapban fogant baba. A két baba ugyanattól az Apától és most a 3.baba is ugyanattól az Apától lenne. Most 6 sikertelen, próbálkozós ciklus a hátunk mögött... Ebben egy ciklusban: 2 nemvárt előtti, időn túli pozi, majd mensi. Előző ciklus óta ovutesztelek, épp 14.napra esett az ovum és ki is használtuk. Valakinek hasonló tapasztalata? Hogy többedik terhessége nehezen jött össze?

2016. szept. 29. 11:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Három gyerekünk elsőre összejött. A harmadikat már úgy terveztük, hogy melyik hónapban szülessen.

A negyedikkel is gondoltuk így lesz. Aztán nem jött. És nem jött.

Kezdtem kétségbe esni, hogy baj van velem. Aztán elengedtem az egészet, amúgy is sokat töprengtünk, hogy vállaljunk-e még egyet, gondoltam, akkor mégis így lesz jó.

Aztán nekiálltam mindenfélét csinálni, "magamra fordítani az időt", és a következő (7. vagy 8. hónapban) összejött.

2016. szept. 29. 11:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már hallottam, hogy "el kell engedni" a témát, de ez annyira nagyon nehéz. Pedig őszintén próbálkozom az "elengedéssel".
2016. szept. 29. 11:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem elengedni sem lehet "izomból", el kell hogy jöjjön az ideje. Én úgy voltam vele, hogy azért nem vállaltam be extra munkát, meg egy hobbi-programot, ami érdekelt, mert "ha terhes leszek, úgysem fogom bírni". Ez hónapokon át ment.

Aztán amikor kattant az agyam, akkor mindenbe belekezdtem.

Ez persze nem azt jelentette, hogy nem figyeltem magam, de pl. az csak utólag esett le, hogy "jé, nem éreztem a derekam", pedig menstruáció előtt 2-3 nappal már szoktam érezni. Erre csak visszamenőleg jöttem rá, már a pozitív teszt napján.

Aztán tényleg le kellett mondanom a külön dolgokat, mert piszok rosszul voltam az elején, de ez így volt jó...

2016. szept. 29. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem tök hülyeség a "ne görcsölj rá" tanécs, én mondhatjuk, hogy rágörcsöltem és terhes is lettem, szóval ez csak legenda. De a terhességeid óta sok változás történhetett a szervezetedben, ha valamelyik hormon nem úgy működik máris nehezebb a teherbeesés. És a kérdésedre válaszolva ismerek olyat, aki 2 könnyen összejött gyerek után 4 éve próbálkozik a harmadikkal, nincs szervi oka (vagy csak nem találták meg) és szerintem lelki sincs, talán összejön majd egyszer, ha úgy kell lennie.
2016. nov. 17. 17:55
 5/7 anonim ***** válasza:
Az első két terhességem az első hónapokban jött össze. A harmadik egy évalatt sikerült, a 4. mondvàn mi van ha megint egy évet kell vàrni kezdjünk próbàlkozni,az első alkalommal sikerült.
2016. nov. 17. 22:09
 6/7 A kérdező kommentje:
8.probalkozos ciklusban megfogant a 3.babank. :)
2016. nov. 26. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Gratulálok! :)
2016. nov. 26. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!