Amikor a babát kezdtétek tervezni, mindjárt az elején számolgattátok a napokat, hőmérőztetek stb, vagy csak hagytátok spontán a dolgok menetét (úgy és akkor, amikor jólesik- számolgatás és egyebek nélkül)?
Soha az eletben nem homeroztem, azt sem tudom, hogyan kell.
Nem figyeltem a peteerest, semmi ilyesmi.
Szerencsesek vagyunk.
41/N, 3 gyerekem van.
Az elso terhessegnel csak egyutt voltunk, nem figyeltunk semmire, de nrm vedekeztunk. 3. honapban lettem terhes.
A masodiknal homeroztem, elso honapban terhes lettem.
A harmadiknal nem figyeltunk semmit, elso honapban terhes lettem.
Negyedjere pedig homeroztem, akkor a hatodik honap lett sikeres.
Egyebkent meg homerozes ide, vagy oda, nekunk eleg aktiv a szexualis eletunk, akkor sem voltunk se tobbet, se kevesebbet egyutt, amikor figyeltem a ciklusomat. Heti 3-6 alkalom, ahogy eppen jol esik.
Ez alapjan en azt mondom, hogy nincs biztos recept erre. Engem mindig taszitott a gondolat, hogy a terhesseg miatt egyutt "kell" lenni.
Az első 7-8 hónapban nem számolgattunk semmit. Nem hőmérőztem, nem ovuteszteltem.
Aztán 4 hónapja elkezdtem számolgatni a napokat. Hőmérőzni most sem hőmérőzök, de most már lehet, azt is el fogom kezdeni. Ettől függetlenül nem lett rutin a szex. :) De nyugodtabbak vagyunk, hogy az elvileg "jó időben" is együtt voltunk. :)
Mi egy éve próbálkozunk, egyelőre még nem jött össze a baba. (Megjegyzem, hogy mindketten teljesen rendben vagyunk.)
Első gyereknél eldöntöttük, hogy legyen gyerek, és akkor onnantól nem védekeztünk. Én nem is tudtam igazán mikor volt peteérésem, de mégis első hónapban összejött.
A második gyereket már terveztük, vannak különféle praktikák, babonák, hogy hogy lehet fiú egy gyerek, úgyhogy próbáltuk akkor csinálni. Fiú is lett. Persze ez lehet csak véletlen.
Az elsőnél letettem a bogyót, elkezdtem szedni a vitamint, folsavat, s mikor letelt a 3hónap, nem védekeztünk tovább. Nem hókuszpókuszoltunk, együtt voltunk, mikor jólesett. 2.hónapban már terhes voltam.
A tesó ugyanígy volt eltervezve, de nem akart jönni. Kb fél év után kezdtem rágörcsölni: először számoltam, majd mérni kezdtem, majd lh.tesztelni, majd cickafark-palástfű teát ittam. Eltelt 1,5év, a szex kezdett a gyerekcsinálásról szólni, így megfogadtam, mindent abbahagyok, vagy jön magától vagy nem. Ha nem, biztos oka van. A következő ciklusban sikerült, pedig -mint utóbb kiderült- a 28.napon lehetett pém. ;)
A harmadiknál (ha eldöntjük, jöhet), csak az ovus fájást figyelem (nem lehet nem észrevenni :p), akkor mindenképp együtt leszünk. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!