Az ovulációs teszt csak akkor jelez pozitívat, ha tényleg van peteérés?
Nem. Csak valószínű. Pont azért, amit mondasz, hogy nem magát a repedést jelzi, hanem a hormonváltozást. LH csúcs ellenére is lehet, hogy nem sikerül a repedés és fordítva, van, akinek sose lesz pozi LH tesztje, mégis több gyereke születik. Én nem tartom sokra az ovutesztelést. Pláne, ha rendszeres a ciklusod. Ha kb. a 10. ciklusnaptól kétnaponta együtt vagytok, az tökéletesen elég, nem kell tudni a repedés pontos idejét. Én stimulált ciklusban kaptam ezt az instrukciót és kétszer bejött. Hót nem érdekelt, hogy melyik percben reped az a pete, nem is volt jelentősége.
Azt veszem észre itt, hogy az LH tesztet használók egy részének fogalma sincs se magáról az LH tesztről, se a ciklus működéséről (pl. mikor várható repedés a pozi teszt után) és a teherbeesés folyamatáról. Nem lehet egyszerűen kiírtani a köztudatból azt, hogy nem konkrétan aktuskor fogan a baba.
Több év alatt lett babánk, vesztettük is el többet, így hosszú tapasztalatom van a témában. Aminek van értelme házilag szerintem, az a hőgörbe, annak is két okból:
1. Látod, hogy működik a ciklusod (volt-e repedés, mikor, felmegy-e eléggé a hő, stb.)
2. Látod, mikor érdemes tesztelni (14. Dpo-n túl)
A többi vajákoskodás (LH teszt, nyáknézegetés, itt szúr, ott szúr, méhszájtaperászás) tök értelmetlen, mert objektíve nem lehet belőlük semmit kijelenteni, ergo max. hobbinak jó ezeket figyelgetni.
CSAK az ovulaciót jelzi Tehát az LH SZINT CSÚCSÁT, onnantól kezdve semmi mást!!!
Sem tuszorrpedest,sem ilyesmit.
#1 vagyok
Azt tudom neked javasolni, mivel úgy tűnik szépen működik a ciklusod és még csak most kezdtétek a próbálkozást, hogy MAXIMUM csináltass egy 3. napi és egy ovu után egy heti hormonsort. De én a helyedben még ennyire se mélyednék bele még vagy 3-6 hónapig. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!