Császármetszés után 9 hónappal teherbeesés. A terhesség kihordása ilyen rövid időn belül veszélyes lehet?
Nekem is azt mondtak,hogy 1 evet ki kell varni.
Mondjuk nalunk mar nem aktualis mert van 4 gyermekunk (a harmadik szulesem volt csaszaros mert az ikreim farosak voltak)
Egyeni. Olvastam olyat hogy valakinek evek mulva is epp hogy birta a hege masnal meg rovid idon belul semmi gond nem volt. Nezik a heget kozben igy meg ugyse tudod hogy melyik taborba tartoznal akinek evek mulva is necc vagy nem.
Nekem a dokim azt mondta ha 1 even belul leszek terhes ujra attol meg nem vetetjuk el.
Hat ugy alakult hogy most 8 honapos a fiam es kiderult terhes vagyok.
Én is 6 hónapja szültem császárral, engem is műtöttek korábban - teherbeesési probléma miatt "körülnéztek", találtak pici endometriózist és leszedték.
Én vagyok az a válaszoló, akinek a dokija fél év után már javasolja a próbálkozást. Mi várni fogunk kb. egy évet, de nem elsősorban azért, mert volt a császár, amúgy is így terveztük. Ha nem így lenne, én 9 hónap után már simán mernék próbálkozni a császártól.
Ami még eszembe jutott, és esetleg segíthet a döntésben:
1. Ha ennyire aggaszt az endometriózis, egy újabb laparoszkópos műtéttel ellenőrizni lehet, hogy kiújult-e és ha igen, le is tudják megint szedni. De szerintem ha nincsenek a kiújulásra utaló tüneteid, fölösleges.
2. Császár utáni terhességnél HA van komplikáció, akkor az nem a kihordáskor van, hanem a szüléskor, hogy a vajúdáskor végbemenő irgalmatlan izommunkát ESETLEG nem bírja a heg. Ez kiküszöbölhető a heg folyamatos monitorozásával a terhesség végén, illetve ha úgy ítéli meg az orvos, programcsászárral. Baj tulajdonképpen akkor lehet, ha valaki foggal körömmel ragaszkodik a VBAC-hoz.
3. Én is kérdeztem már erről a védőnőt. Sokszor van, hogy nincs egy év a császáros szülés és az újabb terhesség között. De olyan is volt a kismamái között, hogy eltelt 5-6 év, mégis feszült, fájt neki végig a heg, vigyáznia kellett végig magára. Szóval az idő nem garancia semmire, ez elég egyéni dolog. Én már csak emiatt sem várnék az első doki által mondott 9 hónapnál többet.
4. Ha nem tudsz ezügyben végleg megnyugodni, inkább várd ki mindentől függetlenül az egy évet. Szorongva az se biztos, hogy megfoganna az a baba, ha mégis, akkor meg terhesen szorongnál, az se jó senkinek. Hidd el, hogy az a pár hónap ide vagy oda nem bír ekkora jelentőséggel.
Első császár után nekem a dokim azt mondta h minimum fél évet várjak a következő terhességgel.De ha várok minimum 1 évet akkor akár simán is szülhetek.
2.babám simán született
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!