Segítség, anya szeretnék lenni végre! Mit tegyek?
Párommal 1 éve próbálkozunk, de sosem jön össze a baba. Ha meg sikerül, akkor sem marad meg. Éppen most, 17,én volt egy sikertelen terhességem.. Novemberben vérzészavarral ( hetekig megvolt, aztán 3-4 nap semmi majd ismét) mentem nőgyógyászhoz aki hüvelyi ultrahanggal megvizsgált és azt mondta semmi bajom nincsen, csak ne idegeskedjek és majd helyreáll. Mostanra nagyjából beállt. Jó nem mondom, hogy pontosan 28.naponta de azért a 20 nap megvan! Ez is nagy szó. Nagyon szeretnénk már babát, és most elhatároztam hogy diétázni fogok, hátha az előresegíti a dolgot. Ti mit gondoltok erről? Lehetséges, hogy megkönnyíti a teherbeesést? Esetleg tudtok valamilyen teát vagy valamit, ami segíthet nekem ebben? Elevit terhességi vitaminról mit tudtok? Azt lehet terhesség előtt is szedni? Én úgy hallom igen.
hálás lennék, ha egy-két hozzászólással tudnátok segíteni, vagy legalábbis az elinduláshoz egy lökést adni.
Egy elkeseredett remélhetőleg (egyszer) leendő kismama.
A dietat en sem javaslom, inkabb probalj meg kikapcsolodni, tartsatok a probalkozassal 1-2 honap szunetet ( ha jol esik es csak a kedvetekre van akkor viszont persze). Az idegeskedes, kvazi az adrenalintermeles megakadalyozhatja a teherbeesest.
Ha mar teherbeestel, akkor valoszinuleg atjarhato a petevezeteked, az egy veteles meg meg nem jelent semmit. Nekem is volt ketto, az elso a hatodik heten a masodik mar a 10 en. Bogtem mint a szamar. Mehszajsebem volt, amit kikezeltettem. Ami korai veteles, az termeszetes kivalasztodas, jobb is ha ugy alakul. Harmadszorra ismet teherbe estem, es most volt 2 eves. ( es most varom a masodikat;)
A ferjeddel minden rendben? Spermavizsgalata nem volt? Inszeminacion nem gondolkoztok?
Szoval fel a fej, semmi nincs veszve.
Jah, en 6 honap sikertelen probalkozas utan elmentem a dokihoz, hogy nem sikerult teherbe esnem a vetelesem utan. Mint kesobb kiderult, mikor a dokinal voltam, mar terhes voltam, cca egy hetes. Ha meg kerdesed van vagy csak vigasztalasra vagysz, irj nyugodtan privit:)
Csak hüvelyi ultrahangos vizsgálatod volt? Hormonokat nem néztek? Több vetélés után felmerülhetne egy laparoszkópia is...
Teák közül a cickafarkot, a palástfüvet és a málnalevél teát szokták ajánlani, a palástfüvet peteérés után kell inni, segíti a beágyazódást.
Persze, lehet a vitaminokat szedni teherbeesés előtt, sőt ajánlott 1-2 hónappal előbb elkezdeni! Folsavat a legfontosabb, és annak a szerepe pont a megtermékenyüléskor a legfontosabb.
Remélem, nem kell sokáig várnotok már a babára. Írnám én is, hogy ne görcsölj rá, de tudom, hogy ez nehéz. :)
Szia,
A Én a következő dolgokat tudom írni Neked:
a ciklus első felében a cickafarkfű tea (esténként egy bögrével, a peteérés serkentése miatt), a második felében a palástfű (hogy segítse a megtapadást ha összejött a dolog).
A folsavat elkezdheted szedni, máe a próbálkozás idejében, arra lesz a legnagyobb szüksége a még icipici magzatnak.
Sok vitamin, semmi káros dolog, a diéta nem éppen jó időzítés de pl én úgy hallottam hogy van akinél a súlyfelesleg is lehet alkadály ha nagy szóval ha úgy érzed sok felesleg van rajtad akkor finoman elkezdhetsz egészségesebben étkezni.
Sok sikert Neked és mihamarabbi gyermekáldást!
A 90 napos is lehet hogy drasztikusnak számít hiszen a fő hogy minden nap juttass be a legfőbb tápanyagokból a szervezetedbe.
szerintem terhesség alatt az olyan diéta ami pl tilt valamit (akár végig, akár csak napokra) nem éppen ajánlott.
Hiszen felborul a szervezeted, nem tud ugxanúgy dolgozni, mint normál állapotban és ez nehezítheti a gyermekáldást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!