Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 19-20 évesen rossz anyagi...

19-20 évesen rossz anyagi helyzettel valaki már vállalt gyereket? Ha igen, hogy oldották meg?

Figyelt kérdés

Tabletta mellett teherbe estem és nem szeretném/tudom elvetetni a babát viszont az anyagi helyzete a páromnak/nekem/családomnak nem túl rózsás.

A helyzet a következő: párom egyik helyről a másikra költözik, de viszont elég jól keres csak elveri, abból neg tudnánk oldani, szüleim az én fizetésrmből élnek (6an élünk egy fedél alatt) egyetlen megoldásom igazából hogy a párom a szányai alá vegyen. Van egy telek amit ha eladunk megoldódna minden probléma . Anyumnak van egy vállalkozása ami nem hoz sok hasznot.

Valaki volt úgy hogy rossz anyagi helyzetben vállalt gyereket fiatalon?

2016. aug. 8. 12:17
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Valahogy megélünk, anyum vállalkozása nem sokat de valamennyicskét mèg hoz de nem sokat. Párom nem függője semminek, lehet vele beszélni. Igen erre voltam kivancsi h volt e mar olyan h megtartottak a gyereket de nem volt semmijuk
2016. aug. 8. 13:37
 12/25 anonim ***** válasza:
88%
Valahogy megéltek....hát kislány,ez így nem jó."valahogy"-ra nem lehet alapozni,de ezt majd meglátod magad is.
2016. aug. 8. 14:30
 13/25 anonim ***** válasza:
66%
Ez egyáltalán nem rossz anyagi helyzet,hanem éretlen kis gyerek vagy még,nem gondolkozol felnőtt módra.Ne haragudj,de vetesd el.Az egyetlen és tökéletes megoldás,ha ketten albérletbe mentek a pároddal,amíg bírod,dolgozol,ha meglesz a baba,kicsit nehezebb lesz,ha nem lesz gyed-ed,de csak pár hónap és a párod a baba fél éves korától elmehet gyedre a munkája mellett,te is visszamehetsz dolgozni.Ennyi.Mi az,hogy eltartasz 6 embert meg magadat??Azért költöztetnéd oda a párod,hogy ő pénzelje a semmirekellő szüleidet?Eszed legyen már.Ha nem hagyod ott őket,akkor tudod mi lesz?A GyES-ből és Csp-ből(kb.38 ezer),meg talán minimális gyerektartásból tarthatsz el 8 embert!Mert a párod otthagy,ez olyan biztos,mint a k.urv@@élet!
2016. aug. 8. 15:05
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

Nekem úgy tűnik, hogy nem tervezett babáról van szó, de ha volt már egy vetélésed, akkor vagy a fogamzásgátló tabletta nem megfelelő és lépni kellett volna más védekezési forma irányába, vagy valami nem stimmel a sztoriban.

Ez az élethelyzet inkább arról szól, hogy tökéletesen éretlenek vagytok még az önálló és felelősségteljes életre. Én biztosan elvetetném.

2016. aug. 8. 15:27
 15/25 A kérdező kommentje:
Az az én döntésem hogy megtartom e vagy sem. És NEM FOGOM ELVETETNI. Nehezen de valahogy megoldom... Ki mondta h azert koltoztetnem oda??? Azert h a gyereknek egy helyen legyen az anyja meg az apja mondjuk azert
2016. aug. 8. 15:29
 16/25 A kérdező kommentje:
És nem értem hogy az én viselkedésembe mi felelőtlen de mind 1
2016. aug. 8. 15:30
 17/25 A kérdező kommentje:
Kevés az esélye ha most elvetetem hogy legkozelebbre osszejon ezert nem vetetem el, bezzeg ha elvetetnem akkor meg az lenne feljaborito egyeseknek... szanalmas h ez a mai tarsadalom 30 meg 40 evesen vallal gyereket... ez a szornyu inkabb
2016. aug. 8. 15:32
 18/25 anonim ***** válasza:
83%

Tarthatsz szánalmasnak köztük engem is, amiért közel a 30-hoz vállaltam gyereket, de addigra már rég külön éltem a szüleimtől, volt normális lakhelyem, végzettségem, munkahelyem és bevételem, nem mellesleg egy megbízható párom, így nem kellett azon dilemmáznom, hogyan oldom meg az életünket.

Ezt hívják felelősségteljes családtervezésnek.

2016. aug. 8. 15:57
 19/25 A kérdező kommentje:
Jó de én védekezés mellett estem teherbe. Én se így terveztem... az én párom is megbízható, másfél éve vagyunk együtt.
2016. aug. 8. 16:03
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ezt nem fogod tudni egyedül megoldani. A szüleiddel meg kell beszélned hogy ezentúl nem fogod tudni támogatni őket, a szülésig ki kell találniuk valamit amiből meg fognak élni.

A pároddal is beszélned kell, rá tudsz támaszkodni anyagilag és máshogy is, a legjobb az lenne ha mihamarabb külön költöznétek és a saját életetekre koncentrálnátok.

A párodnak elhiszem hogy nem tetszik hogy oda kellene költöznie 6 emberhez, meg nyilván nem ő akarja eltartani a te családodat is, szerintem ez érthető.

2016. aug. 8. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!