Miért van az hogy ennyire vágyom 4. Babára pedig tudom hogy még nehezebb lenne?
Van 3 gyönyörű gyermekünk eg 8 é es egy 4 éves és egy majdnem 2 éves!!
2 fiú egy csajszi!
De mondtam hogy simán bevállalnèk még egyet pláne ha csajszi lenne,de persze az egészség az első!!
Most leszek 34 éves !!
Ja és őszinte leszek , anyagilag rosszul állunk ,több tartozásunk van gáz és közöskölvség elmaradás!!
De annyira szeretnèm, mondtam a páromnak hogy 36 évesen még bevállalnám!!
Ti mit gondoltok errő
Bár a döntés az enyém , csak kíváncsi lennék !!köszönöm előre is!!
Szia, szerintem a mai világban már ésszerűen is kell gondolkodni, nem csak az érzelmeinkre hagyatkozni. Én 36 éves vagyok és most fontolgatjuk a 3. babát, de nem vagyok biztos még a dologban. Pedig mi jól élünk, nincsenek anyagi gondjaink, bár nem is élünk nagy lábon, megnézzük, hogy mire költünk. Próbálj meg mindig jó pár évvel előre gondolkodni, hogy fogtok kijönni, nem-e a 3 másik kicsitől kell elvenni, hogy a negyediknek jusson pelenkára, etetésre, akár gyógyszerekre, nyilván tudod, mennyi kiadással jár egy gyerek. Ha csak azért vállalnál be újabb babát, mert nincs normális munkahelyed, vagy mert a másik hármat nem tudod emberi időben hozni-vinni (számtalan ilyen ismerősöm van ám), akkor kár, mert újabb 2-3 év múlva már 4 gyerek felügyeletéről és kísérgetéséről kell majd gondoskodnod. Nyilván nem teheted meg, hogy otthon legyél hosszú éveket, ha anyagi gondokkal kűzködtök. Nem születne biztonságba az a baba, hiszen mint írtad, tartozásaitok vannak. Ráadásul minél nagyobbak a gyerekek, annál költségesebb a ruháztatásuk, az élelmezésük, minden. Arról már nem is beszélve, hogyha esetleg valamelyik szeretne edzésre járni ami szintén fizetős, vagy lenne valami hobbija. Ésszerűen mérlegelj.
Én azon gondolkodtam éppen, hogy ha 3 gyerekem lenne már és kezdődik az ovi, iskola, akkor kapásból mennyibe kerül egy őszi/téli felruházás? 3 pár őszi cipő, 3 pár váltócipő, 3 pár tornacipő, 3 pár téli cipő, ez már kapásból 12 pár cipő és akkor még magunkat a férjemmel nem is veszem számításba. Ha az olcsóbbat is veszed mindenből, ez akkor is horror összeg. Oké, lehet, hogy megörökli egyik másik gyerek a cipőket, ruhákat, de a végtelenségig ezt nem lehet húzni, arról már nem is beszélve, hogy milyen rossz minőségű cikkeket gyártanak manapság, ha az olcsóbbat veszed, az max. 1 évig húzza, utána kuka. A kisgyerekkor még a legkevesebb amúgy, de gondold végig ésszerűen, mi lesz, ha már tinik? És elkezdenek divatozni, nem akarnak lemaradni a kortársaiktól, akkor is fogod tudni finanszírozni az igényeiket? Vagy olyan gyerekeket akarsz nevelni, akik mindig a jobb után sóvárognak? Amikor a lányod azt mondja, hogy nem veszem fel a mások levetett cuccait, nekem miért nem veszel soha új ruhát, cipőt? Amikor nem tudod a fiadat még egy fodrászhoz sem befizetni? Amikor osztálykirándulás van és a te gyereked nem mehet, mert az nektek túl sok? Ezeket gondold végig. Sokat akar a szarka, de nem bírja a farka. Ez nem egy hülye közmondás. Egy szülő nyilván a legjobbat és a legtöbbet akarja megadni a gyerekeinek. Nem lehet mindig arra apellálni, hogy majd valahogy lepottyan, valaki majd ad, megszán. Ha te is dolgozol majd és egyenesbe jöttök, nem lesznek tartozások és elmaradások, akkor majd lehet ilyenben gondolkodni szerintem, de amíg bizonytalanságban vagytok, addig egy felelősségteljes szülő nem hogy elvesz a gyerekeitől, hanem többet akar adni. Én a lányomon látom, hogy most is hogy várja a nyaralást, ami nekünk igazi nagy megterhelés, de tudjuk, hogy itt a nyári szünet, menjünk el egy hétre, mert a gyerekeknek ez egy örök élmény. Vagy amikor állatkertbe akar menni, vagy akár egy játszóházba, ezek mind komoly pénzbe kerülnek. Én úgy vagyok vele, hogy ettől nem akarom őket megfosztani, szeretném, hogy a gyerekeim ne érezzék magukat kevesebbnek másoknál, járhassanak edzésre, tudjak megvenni nekik egy fagyit, tudjam elvinni őket strandra, karácsonykor tudjak szép játékot adni, vagy egy szülinapon tortát lufikkal és gyerekzsúrral. Hogy ne arról szóljon a mindennapunk, hogy ezt sem lehet, azt sem lehet, ide sem mehetsz, mindenből csak a legolcsóbbat kaphatod. Szerintem ezt gondold végig. Nem a gyerek ellen vagyok, dehogy, imádom a gyerekeket és pont ezért írom ezt, hogy a kevésbe szüli, hogy még kevesebb legyen, szerintem nem éri meg.
Én megértelek! A helyzet majdnem ugyanez,annyi különbséggel,hogy 8,6,4 évesek,egy picivel fiatalabb vagyok,dolgozunk mindketten,ugyanezt éreztem,bele is vágtunk,kismama vagyok.
Mindig is hajtós család voltunk,úgy érzem nem ezt bánnám/bánom még,hanem azt,ha nem fogunk bele.Nekem így lesz teljes az életem,és ha ennyire vágysz rá,gondolom a tiéd is.
4 gyerekre már nem elég egy szimpla autó,oda már 6-7személyes kocsi kell.
Ha ennyire szrul álltok én nem a 4 gyereken ábrándoznék,hanem a meglévő 3-nak próbálnék jobb életet adni!
Közösköltség elmaradás?? Lakásban laktok akkor. Mennyi a tartozás?
Azért itt több szempont is felmerül,mint csak,hogy te akarsz 4. gyereket!
Munkahelyed visszavár?? 4.gyerek után is visszavár? Vagy nincs is hová visszamenned?
A férjed mit gondol? Legyen 4.gyerek csak ne nyaggasd már vagy ő is szeretne??
"Ha vágysz rá akkor legyen.Aki 3 gyerek után szívből vágyik egy negyedikre is azt gondolom jó anya valószínűen."
A sógornőm is szívből vágyott mindegyikre. Nem is négyet, hatot! Mert hogy a magyarokból legyen sok, és ő milyen jó anya. Aztán amikor már mind iskolások lettek, kiakadt, hogy milyen követelőzösek az ő gyerekei, semmi sem elég nekik. Még, hogy körzőt kérnek az iskolában, meg kinőtte a tornacipőt, hát hogy gondolják ezek, majd mindent megvesz nekik?!
Annyiból más volt a helyzetük, hogy sosem volt elmaradásuk, nem tartoztak senkinek, de sosem éltek jól. Nem voltak kirándulásaik, nyaralásaik, játékuk sem igazán.
A már csak hab a tortán, hogy amikor a legkisebb 4. osztályos volt, rájött, hogy élni akar, mert túl nagy kötöttség ennyi gyerek, és lelépett egy pasival, otthagyva őket a bátyámra,de ez már nem a témához tartozik...
A döntés nemcsak a tiéd, hanem közösen hozzátok meg a férjeddel, legalábbis felénk ez így működik.
Menj vissza dolgozni 1-2 évet, még akkor sem leszel öreg a gyerekvállaláshoz.
3 fiu.
9,7 eves es 4 hos.
Mar bennem is felmerult,hogy par ev mulva....talan..hatha lany lesz..
Megtehetnenk.ugyan most 3 szobas lakasban elunk,de nincs rajt kolcson,parom jol keres.En is dolgoztam a 3.elott 3 evet,jo munkahelyen.
Autot is tudnank cserelni,a mostani egy 5eves,siman el tudnank adni es lenne mibol kipotolni.a lakast is eladhatnank,vehetnenk a kozelben csaladi hazat.igaz egyenlore a varos kenyelme tobbet nyom mint egy kislany de varos mellett,csaladi haz...
Aztan kitudja.
Viszont ha lenne tartozasunk,es nem elnenk "jol" nem vallalnek.mar 3.at sem vallatan volna.
A kozepso most kezdi a sulit....mult honapban csak ugy ezt azt osszeszedtem,ami eszembe jutott.20.000ft volt.ebben csak szines ceruza,festek,olajpasztel,grafit,radir,korzo,ragasztok es ilyen aprosagok vannak...(aprosag...egy 12 es szines ceruza az elsosnek 1500ft...es nem a legdragabb...)
Az iskolataskakat meg csak neten nezegettem.tapasztalatbol nem szeretnek ujra merev falu,oriasi taskat mint az elsonek,de ha jo minoseget akarsz a taska is 15 ezernel kezdodik.
Es meg nagyon nagyon sok dolog kell.
Cipo,torna cipo,valto cipo,tesi ruha,par uj oszi ruha.....ezek mind duplan.
Rengeteg penz.es csak egyre tobb lesz.a nagy mar mondogatja,hogy telefont szeretne.mar mindenkinek van.par ev es elkezd moziba,ide oda jarni a barataival...
Gondold ezt at.rengeteg penz.es ha mar most is tartozasotok van....a szuleim is kis tartozassal kezdtek,aztan elvesztettek a lakasukat,vegul a tanacsi lakast is.most alberletben laknak,provident provident hatan.mert eljunk a manak...hosszutavra nem gondoltak.
Azt akartam először írni, amíg nem láttam, hogy anyagilag csődben vagytok, hogy megdöbbentő, hogy valaki a mai világban 3 gyereket el tud látni és el tudja őket indítani az életben. Meg azt is akartam írni, hogy őrület, hogy olyan fiatalon volt már olyan munkád, amiből el tudtál jönni ilyen jól és be mertetek vállalni három gyereket.
Aztán megláttam, hogy már ezt a hármat sem tudjátok eltartani. Így más kommentet fogok írni. Anyósomék a szociban bevállaltak 3 gyereket, mert akkor mindegy volt. Volt lakás, volt munkahely. Aztán jött a rendszerváltás. A férjemék onnantól nyomorban, pincében lakva, albérletről-albérletre járva töltötték a gyerekkorukat. És végül csak a férjemet sikerült taníttatniuk, és ma már a szakmája elismert tagja, de ha kicsit gondolkodtak volna a szülei, ma már máshol tartana. A te életed annyival másabb, hogy te ki tudod számolni a felmerülő bajok egy részét, szóval neked feladatod lenne gondolni a gyermekeid jövőjére is, nemcsak szülni, mert a gyerek cuki. Cuki lesz majd akkor is, ha mindhárom egyetemre akar menni?
8 válaszoló neked meg a szádba kéne sz...ni ,hogy lehet ilyet irni!!
A stílusod undorító!!!
A többi válaszolónak meg köszönöm!! Budapesten élünk !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!