Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehet, hogy csupán diétával...

Lehet, hogy csupán diétával (-25 kg) ki lehet "gyógyulni" a PCO-ból, majd az újbóli hízással vissszatér ez a tünet?

Figyelt kérdés

Évekkel ezelőtt - mikor sok plusz volt rajtam - a PCO tüneteit produkáltam, laporoszkópiás beavatkozás is kilátásba került, mert nem estem teherbe 2 év próbálkozás után. Aztán nagy erőfeszítések árán 25 kg-ot adtam le, sokat mozogtam mellette. Meg voltam győződve, hogy nem eshetek teherbe, mert a műtét nem történt még meg...és egyszercsak mégis...

Azóta már egy 2 éves kisfiam van! (Viszont sokat híztam a terhesség alatt, nem nagyon akar menni a fogyókúra.) Gondjaim voltak, mert a spirál bezavart a menzeszembe, ezért voltam UH-n, és úgy tűnt megint olyasmi is volt a papíromon, hogy a petefészkek zsúfolásig tele vannak kisebb tüszőkkel... ugyanúgy mint évekkel ezelőtt. A spirált el kellett távolítani és gondoltuk, hogy akkor próbálkozunk a kistesóval... Csak az aggaszt, hogy lehet visszatért a régi problémám.. a PCO! Volt már valaki így? Lehetséges ilyen?

2010. ápr. 14. 13:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon is lehetséges.Én is PCOS vagyok, sokat olvastam róla, és azt mondják ha lefogyunk nagyon sokat javul a helyzet PCOS ügyben, tehát ez fordítva is igaz!Én gyógyszert is szedek, mégse nagyon akarnak lemenni a kilók:( Vizsgáltasd ki magad, aztán a PCO kezelése: diéta,mozgás, metformin.
2010. ápr. 14. 14:39
 2/4 anonim ***** válasza:

A pco-ból meggyógyulni sajnos nem lehet!

Minél előbb keress fel egy hozzáértő endokrinológust. A pco-szindroma.hu-n a segítség rovatban vannak bevált dokik! Nem akarlak riogatni, de az elhanyagolt inzulin rezisztancia a cukorbetegség előszobája.

Ez egy endokrin anyagcsere betegség, nem nőgyógyászati probléma. Hála egy "gondos" nőgyógynak, engem is majdnem megműtöttek. Szerencsére találtam egy jó endokrinológust, aki szerint erre semmi szükség. Met+diéta+mozgás segíteni fog. Pesten tudok ajánlani jó dokit, és privátban szívesen megírom, milyen lelettel érdemes menni hozzá.

2010. ápr. 14. 15:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Én is PCO-s vagyok, mindenki nagyon jó tanácsokat adott, csak annyival egészíteném ki, hogy nem mindegy, mivel fogyókúrázol, mert a "kevés evés" nem segítség! Az alacsony GI indexű ételekből összeválogatott 160-180g szénhidrát diéta nekem nagyon sokat segített, napi 5-6x eszem, finom dolgokat és sikerült 5 hónap alatt közel 20 kilót fogynom úgy, hogy nem voltam éhes! Szerintem fontold meg, mert a koplalás nekem nem vált be, max. rosszul lettem tőle!
2010. ápr. 14. 15:55
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Amúgy még csak annyit tennék hozzá, hogy 4 éves korom óta -mióta kivették a mandulámat- folyamatosan súlyproblémáim vannak. A fogyás után elsőre összejött a baba, ezért gondolom, hogy a súly is nagyban befolyásolja ezt a "betegséget". A terhesség előtti UH-m (ez egy ciszta eltávolítása utáni kontrollvizsgálat volt) teljesen ép, egészséges petefészket és hatalmas érett tüszőt mutatott. Akkor még nem tudtam, hogy így már nem fontos a műtét, mert esélyem van teherbe esni... (sajnos az a tapasztalatom, hogy sokszor nem is értjük a leletre írt diagnózist és nem magyarázzák el, hogy ez és ez van...)Ezért gondolom, hogy fogynom kell - ha törik, ha szakad- mert anélkül nem hiszem, hogy sikerül a 2. baba.
2010. ápr. 15. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!