Lehet, hogy csupán diétával (-25 kg) ki lehet "gyógyulni" a PCO-ból, majd az újbóli hízással vissszatér ez a tünet?
Évekkel ezelőtt - mikor sok plusz volt rajtam - a PCO tüneteit produkáltam, laporoszkópiás beavatkozás is kilátásba került, mert nem estem teherbe 2 év próbálkozás után. Aztán nagy erőfeszítések árán 25 kg-ot adtam le, sokat mozogtam mellette. Meg voltam győződve, hogy nem eshetek teherbe, mert a műtét nem történt még meg...és egyszercsak mégis...
Azóta már egy 2 éves kisfiam van! (Viszont sokat híztam a terhesség alatt, nem nagyon akar menni a fogyókúra.) Gondjaim voltak, mert a spirál bezavart a menzeszembe, ezért voltam UH-n, és úgy tűnt megint olyasmi is volt a papíromon, hogy a petefészkek zsúfolásig tele vannak kisebb tüszőkkel... ugyanúgy mint évekkel ezelőtt. A spirált el kellett távolítani és gondoltuk, hogy akkor próbálkozunk a kistesóval... Csak az aggaszt, hogy lehet visszatért a régi problémám.. a PCO! Volt már valaki így? Lehetséges ilyen?
A pco-ból meggyógyulni sajnos nem lehet!
Minél előbb keress fel egy hozzáértő endokrinológust. A pco-szindroma.hu-n a segítség rovatban vannak bevált dokik! Nem akarlak riogatni, de az elhanyagolt inzulin rezisztancia a cukorbetegség előszobája.
Ez egy endokrin anyagcsere betegség, nem nőgyógyászati probléma. Hála egy "gondos" nőgyógynak, engem is majdnem megműtöttek. Szerencsére találtam egy jó endokrinológust, aki szerint erre semmi szükség. Met+diéta+mozgás segíteni fog. Pesten tudok ajánlani jó dokit, és privátban szívesen megírom, milyen lelettel érdemes menni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!