Még új vagyok itt, és nagyon kétségbe vagyok esve, már
több mint 2hónapja nem szedek gyógyszert és sehogysem
esem teherbe, pedig nagyon szeretnék már egy kisbabát,
mivel próbálkozzak?
A 2 hónap egyáltalán nem sok idő még, inkább örülj hogy még nem estél teherbe, mivel a gyógyszernek több hónap kell, mire kiürül a szervezetedből, lehet ha rögtön teherbe estél volna, a babának árthattál volna vele.... hallottam már ilyet, bár valóban csak pici erre az esély. A lényeg hogy semmivel nem vagy elkésve, rengeteg barátnőm van, aki több hónapos próbálkozás után esett csak teherbe, semmi baj nem volt velük, ma 2-3 gyerekes anyukák. Csak ne görcsölj rajta, mert az valóban akadálya tud lenni a teherbeesésnek... ne állandóan ezen járjon az eszed, hagyd hogy menjenek a dolgok a maguk útján, és csak azt veszed majd észre, hogy már domborodik is a pocakod. Sok boldogságot kívánok!!!
2010. ápr. 14. 11:28
2 honap????? Nem nagy ido. Fogd fel ugy, hogy eddig volt 28 orat teherbe esni. Majd ha 1 evig nem sikerul, akkor kezdj el gondolkodni, hogy mit es hogyan. Mi az elso babara 8 honapos vartunk, megsem stresszeltem magam, mert annal kevesbe sikerul. Nyugodj meg, nem porogj a teman. Ez egy termeszetes folyamat, nem mindig akkor sikerul, amikor TE eldontod.
2010. ápr. 14. 11:43
Szedjél folsavat már most a baba miatt! E vitamin nagyon tanácsos gyógyszer letétel után mert az elvékonyítja a méhnyálka hártyát ami nélkülözhetetlen hogy a baba megtapadjon. Továbbá TANÁCSOS (a mensid első napja az első nap egy ciklusban) a 8-18 napig kétnaponta együtt lenni de akkor amikor jólesik és nem a babán agyalni, utána fekve maradni min. fél órát de ha már fel se kelsz az a legjobb. Statisztikailag ÁTLAGOSAN 6-8 hónap amire sikerül egy egészséges párnak!
2010. ápr. 14. 12:09
2 hónap életem?
Majd úgy 2 év múlva legyél elkeseredett ha addíg sem sikerül.
Különben is a tabletta kiürüléséhez min.3 hónap kell.
2010. ápr. 14. 12:18
Most mit kell lehúzni, hogy jajj, két hónap az még semmi... Igen, semmi annak aki már túl van az 1 vagy több éves próbálkozáson, de valami annak, aki még csak most kezdte, mint a kérdező.
Mi 5 hónapja próbálkozunk, de nekem igenis nagyon soknak tűnik, és borzasztóan kiborulok menstruációkor, mivel már 2 éve nagyon vágyom babára, de csak most jött el az ideje a próbálkozásnak. 5 hónap számtanilag kevés, de érzelmileg bizony sokkal több.
Kedves kérdező: próbáld követni a ciklusod, hogy megtudd van-e és mikor van pontosan a peteérésed, madj akció után párna csípő alá vagy akár gyertyázás. Én most ezt próbálom, hátha sikerül mind2nek. Drukkolok Neked!
2010. ápr. 14. 12:50
Kedves Kérdező,
A következők segíthetnek esetleg:
- kezdj folsavat szedni, az sokat segít ha megfogan, hogy erősen megkapaszkodjon :)
- amikor megjön, attól a naptól kezdve 14. napig a cickafarkfű teát ha iszod az jó hatással van a méhedre és megfelelő környezetet teremt a babának (régen öreganyáink pi..avirág teának is nevezték pont azért mert sok nő női bajokra és babavárásra itta :))
- az az ideális ha kétnapont vagytok együtt, és nem feltétlenül középidőben, hiszen lehet hogy a Te peteérésed máskor van, enyémrőlis utólag kiderült hogy nem pont akkor volt mint gondoltam :)
Sok sikert neked,
25 hetes kismama
2010. ápr. 14. 13:18
2 hónap tényleg nem nagy idő!
Adj inkább a szervezetednek egy kis időt,hogy helyre álljon!
Ugyanis a fogi gátlók a peteérést akadályozzák meg,ahhoz meg kell némi idő,hogy beinduljon!Fel kell épülni rendes méhnyálkahártyának is stb.stb.
Szedj méhpempő kapszulát és e-vitamint,no meg folsavat!
Engedd el magad,semmi görcsölés,és hidd el jönni fog a baba!
2010. ápr. 14. 13:29
Kedves 12:50-es, nem lehúztuk a 2 hónap miatt - olvasd el újra a hozzászólásokat - hanem bátorítottuk, hogy ne izguljon, mert nincs oka rá. Kérdező: a gyertyázást semmiképpen nem javaslom, hidd el csak ártanál magadnak és a babádnak is vele, ez egy okkult praktika, nem erre van szükség ahhoz, hogy teherbe ess, a többiek jó tanácsát fogadd el. Egyébként még a 12:50-esnek annyit, hogy elhiszem hogy soknak tűnik neked az 5 hónap, meg is értem, de még ez sem jelenti hogy bármi gond van, vagy bármi extra dologra van szükséged, számtalan barátnőm 8-10 hónap, 1 év után esett teherbe, szült egészséges gyermeket, a legjobb barátnőm 6 év után, amikor már elkönyvelte magát meddőnek. A gyertyázást hagyd abba inkább, és persze a görcsölést, élvezd az életed, szeretkezzetek nagyokat, és egyszer csak domborodik majd a pocak.
2010. ápr. 14. 15:14
Kedves utolsó válaszoló, csak kérdezném hogy a gyertyázás miért okkult?
Mármint én gyertyázás alatt azt értem hogy a babára vágyó anyukajelölt gyertyaállásban van egy kicsit a dolog után hogy lejjebb tudjanak úszni a kiskatonák :) Sokan csinálják és állítólag beválik :)
Ha mást értettél gyertyázás alatt akkor bocsi, csak én erre használom ezt a szót :)
2010. ápr. 14. 16:00
Bocsi 94 %-os, én tényleg másképp értettem a gyertyázást.... minden visszaszívva, azt levéve persze, hogy valóban nem leszólni akartam. Az a gyertyázás szerintem is hasznos. Nekem közben csak még egy dolog jutott eszembe, bár elég indiszkrét a kérdés.... hogy szokott-e orgazmusod lenni, amikor szeretkeztek.... komolyan nekem ez már többször megfordult a fejemben, mikor valakik babát akarnak és nem sikerül, ugye mivel orgazmusnál a méh többször erősen összehúzódik, magyarul ez elősegíti, hogy a hímivarsejtet úgymond beszívja, vagy könnyebben bejusson.... nem tudom ezeket szakszavakkal elmondani, szóval nem lehet hogy ez a baj esetleg? Csak ezt nem való megkérdezni, most is csak azért merem, mert anonim az oldal.... de teljesen jó szándékkal kérdezem.
2010. ápr. 14. 17:55
Kapcsolódó kérdések: