Dohányzásról leszokás elég a pozitív teszt után?
Barátnőm dohányzik, nem sokat, napi néhány szál.
Azt mondja, bármikor le tudja tenni, volt már, hogy 1-2 hét szünet, aztán újra kezdte. Neki ez a feszültség levezetéshez kell.
Szeretne babát már hónapok óta és azt mondja, amint pozitív lesz a teszt, azonnal lerakja, viszont addig nem.
Ettől lehet valami baja a babának? Jó, nyilván nem egészséges alapból a dohányzás, mint sok minden más is, de ha rögtön a terhesség első hetében már leteszi, azzal még nem árthat, ugye?
Mindkétszer pozi tesztnél tettem le cigit.Első 40+2,második 42+4_re érkezett 😁 Semmi bajuk!
Ezzel nem azt mondom h ez a helyes!De jobb mintha végigfüstöli a terhességet
"Szerintem akkor van gond, ha valaki terhesen végig dohányzik."
Én 3 gyereket szültem és mind a 3-al végig bagóztam. A nővérem úgyszintén, de a környezetemben is még nagyon sokan végig dohányozták a terhességüket. Senkinek nem lett koraszülött gyereke, sőt, mindenki 3 kg fölött és teljesen egészséges babát szült.
Sokan beveszik ezt a nagy marhaságot, hogy a dohányzás a legártalmasabb a születendő gyermeknek. Hát nem! A gyermek az anya érzelmeire/hangulatára reagál, nem az ilyen-olyan anyagokra. Ha például stresszes az anyuka a baba stresszhormont fog kapni. Ezért sokkal inkább fontosabb az, hogy az anyuka jól érezze magát, mert akkor a magzat is jól érzi magát, és jól fog fejlődni-
"Ami a jólesik, az nem árt"
A kokainfüggőnek is jól esik a kokó...
A dohányzás függőség. Nikotinfüggőség. Ehhez hozzászokik a magzat, és születéskor megvonják tőle. Tehát ha nem érné elég sokk a születéssel, még a "cigiről leszokással" is meg kell küzdenie. (bár az anyatejjel kaphat még, mert nyilván az anya szoptatás alatt is dohányzik).
Kérdező: nem értem, ez miért dilemma a barátnődnek, ha TERVEZI a babát.
Én annó erős dohányos voltam, férjemmel együtt (vendéglátósok vagyunk mindketten), de számomra egyértelmű volt, hogy a baba tervezésének első lépése, hogy a cigit leteszem. Második, hogy a fog.gátlót...
És nem stresszeltem miatta, mert tudtam, hogy ez a minimum, amit a gyerekemért meg kell tennem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!