Mennyi ideig lehet folsavat szedni, ha nem jön a baba?
18:32-es vagyok..örülök, hogy lepontoztak, csak nem értem!
Amit írtam ugyanis élelmiszer-kémiából tanultam anno nem tegnap, de ha valaki nem így gondolja egyen vasat, szöget, meg minden féle fémeket, és meglátjuk a föld bolygó melyik sarkköréhez fog jobban vonzódni.
Na de mindegy , mert szegény kérdező már ennyi válasz után jobb ha a saját orvosát kérdezi aki majd személyreszabottan válaszol!
Megtaláltam az egyik kedves válaszoló által ajánlott linket, amit nagyon-nagyon köszönök, kimásolom ide a lényeget:
"Mivel ez a fejlődési szakasz a terhesség első néhány hetében megy végbe, amikor a kismamák nagy része még nem is tud várandósságáról, a jelenleg érvényesnek tekintett ajánlások szerint érdemes már a tervezett terhesség előtt két-három hónappal magasabb folsavtartalmú ételeket enni, illetve magzatvédő vitamint, esetleg folsavtablettát szedni. A túladagolástól az esetek többségében nem kell félni, mert ez vízben oldódó vitamin (a felesleget kipisiljük). Igen ritka, B12-vitamin-hiánnyal összefüggő vérszegénység esetén azonban a folsav szedése elfedheti a tüneteket, ezért kétséges esetben az a legjobb, ha a háziorvos vagy a választott szülész javaslatát fogadjuk el."
Azt hiszem, a lényeg abban rejlik, hogy vízben oldódó vitamin, azaz a felesleget kipisiljük.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!