Mennyi esélyem van teherbeesni szoptatás alatt?
Én így készültem. :)
Köztem és nővérem között 11 hónap van, és időre érkeztem. :)
Szerintem ez inkább attól függhet, menstruálsz-e már.
Én pl. szoptatok még ezerrel, de rendszeresen menstruálok így, így védekezünk, mert még most nem akarunk kistesót.
Még nem menstruálok, 4 hete szültem csak:-)
Tudom, hogy nem fogamzásgátlási mód és remélem is, hogy nem véd meg egy újabb terhességtôl, mert szeretném:-)
Attól függ, a ciklusod mikor rendeződik vissza.
Ez nagyban függ attól, hogy milyen gyakran szoptatsz, és hogy kizárólagosan szoptatsz-e.
Nekem 3 gyerekem van, és amikor a baba egyetlenegyszer 6 órát aludt egyben, pontosan két hétre rá nekem meg is jött először. Utána még akár másfél évig is szoptattam, sőt az egyik babám megcsinálta, hogy egyszer aludt 7 órát, de vagy 3 éves koráig aztán soha többet, mégis a beindult ciklusom utána már hellyel közzel pontosan működött.
Legkésőbb 4 hónapos korukra mind mellett megjött.
Egyébként a szoptatás csak akkor biztonságos fogamzásgátló, ha a szülés pillanatától kezdve SOHA (tehát se éjjel se nappal!) nem telik el több mint 2 óra két szoptatás között. Ez inkább a természeti népekre jellemző, ahol kvázi összenőve él az anya a babájával/gyerekével és 3-4 éves korig non-stop szoptatja is.
Magyarul itt Európában ez nem működik.
Persze ha babát akartok, akkor hajrá, aztán majd jön, amikor jönni akar. :)
Köszönöm!
Különösen neked 5-ös nagyon hasznos volt a tapasztalatod!
Hàt 5# ez ìgy egyàltalàn nem àltalànosìtható, mindkét szülés utàn megjött nagyon hamar. Fiammal 6 hetesen, első naptól àtaludta az éjszakàt. Lànyommal 5 hetesen,pedig 1,5-2 órànként evett éjjel- nappal! 2 hónaposan kezdte hogy 2,5-3 órànként evett.
Ezt félretéve,nem lehet tudni. Ez nagyon egyéni. Van aki menstruàl és mégsem esik teherbe és van aki még a gyermekàgyas időszak első heteiben.
Igen tudom. Felébred 10-20perc cici aztàn kb egy óra alvàs,majd ébredezés és újra.
De az elején volt olyan,hogy szinte non stop evett. Éhezőművésznő szegényke ;-) Meglepő a fiam utàn aki meg egy lusta lassú sokat alvó baba volt. A kishölgy meg egy örökmozgó zabagép.Most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!