Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 1,5 szobás lakásba tényleg...

1,5 szobás lakásba tényleg nem jó ötlet gyereket vállalni? Van köztetek aki ekkorában lakik kisgyerekkel? Hogy oldjátok meg a szobák elosztását?

Figyelt kérdés

Sajnos 3-4 év múlva fogunk tudni csak nagyobba költözni, viszont egyre jobban vágyunk egy picúrra. De az én és a párom családja szerint is ekkora lakásba (40 nm) felelőtlenség gyereket vállalni, mert nem lenne se neki se nekünk meg a saját élettere.

Arra gondoltunk, hogy amíg kicsi addig a mi hálónkban lenne a kiságya, aztán később mi átvonulnánk a nappaliba egy kihúzhatós kanapéra.

Mások hogy oldják meg ezt a dolgot? Nem hiszem,hogy ne vállalna senki gyereket ekkora lakásba.

2016. jún. 3. 13:23
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
61%

Férjem az öccsével és a szüleivel egy 1.5 szobás lakásban éltek felnőtt koráig. Anyukája most is ott lakik. Egy szoba van és abból nyílik egy fél szobának megfelelő szoba, ajtó nincs rajta. A gyerekek a fél szobában aludtak, a szülők a nagyobb szobában. El voltak, a gyerekek felnőttek, normálisak.

Én speciel nem akarnék így élni, de ha titeket nem zavar akkor ne mások véleményével foglalkozzatok. Egyébként ha kb 4 év múlva nagyobba tudtok költözni akkor főleg nem probléma, amíg kicsi a gyerek nem olyan zavaró ha egy légtérben vagytok. (mondjuk én nem szeretnék a gyerekeimmel egy szobában lakni)

2016. jún. 3. 13:27
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Felelőtlenségnek semmiképpen nem nevezném, de hogy kényelmetlen lesz, az biztos. Nem is az első pár hónapban, amíg kicsi, de egy 2-3 éves gyerekkel ekkora lakásban nem lesz leányálom az élet. Ezért mondjuk nem mondanék le a babáról, csak előre számolnék ezzel, ne érjen kellemetlen meglepetés.
2016. jún. 3. 13:27
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Van egy 3 szobás lakásunk a külvárosban, de nem élünk ott. Albérletben lakunk a belvárosban, 1,5 szobásban. Újépítésű, amerikai konyhás, szóval egyik sem félszoba igazából, de mégis picike (40nm), a szobák nem egymásból nyílnak.

Mi most úgy lakunk, hogy a hálóban mi, a nappaliban ő. 3 hónapos, kezdettől saját ágyban, saját szobában lakik. Tökjól elvagyunk.

Tudod, szerintem nem kis lakásba felelőtlenség gyereket vállalni, hanem akkor, ha nem tudod jó iskolába járatni, ha nem szereted őt, és nem tudsz neki lelki nyugalmat biztosítani. Ez nem függ a négyzetmétertől. Ugyan már! Emberek simán vállalnak egyszobásba is gyereket.:) Mi azért adtuk el a kisebb lakásunkat, mert épp terhes voltam, és egy család vette meg...

2016. jún. 3. 13:29
 4/19 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem ez nem lehet akadály!

Igaz nem a legegészségesebb, de van ismerős család ahol két picivel lakbak 1 szobás lakásban!

Anno én is úgy születtem, hogy egyszobás lakásban laktak a szüleim. Akkor költöztek 1,5 szobásba mikor az öcsém született 13 hós különbséggel.

Sőt, anno az 50es-60-as években a szüleim úgy nőttek fel, hogy 5 en laktak egy egy szobás házban.

Szerintem teljenen jó hármótoknak egy 1,5 szobás lakás!

2016. jún. 3. 13:29
 5/19 anonim ***** válasza:
60%

Noveremek... Meg nem gondolkodtak gyerekbe amikor megvettek a lakast,most pedig jelenleg nem telik nagyobbra!

3fiuk van! 1,3,5evesek

A kicsi kint alszik veluk a nappaliba,mert meg szopizik,a masik ketto bent a szobaba emeletes agyon! Ha a kicsi nagyobb lesz,akkor o is megy be a szobaba es noveremek maradnak kint a nappaliba! Hat ez van! Olxan gyonyoru orszagban elunk,hogy nincs sok lehetoseg ugralni egyik lakasbol a masikba! Az elso becsuszott,a masodik tervezett volt,a harmadik szinten becsuszott :D

2016. jún. 3. 13:37
 6/19 anonim ***** válasza:
75%

Sógornőmék 2 gyereket vállaltak nappali +félszobába. A gyerekek a szobában, sógornőmék a anppaliban kanapén alszanak. A konyhában csak pult van, úgyhogy még egy normális étkezést sem tud együtt tölteni a család. Jól vannak, megvannak, még élnek.

Szóval lehet, csak kérdés, érdemes-e. Egy gyerekkel még szerintem simán el lehet lenni 40 nm-en (bár nekem néha kicsi a 60 nm-es ház egy fiúval)

2016. jún. 3. 13:43
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg lehet oldani. Ha belegondolsz, nincs ideális időpont a gyerekvállalásra, sokszor kell.kompromisszumot kötni. Sajnos már huszonéveseket is látni, akik hiába próbálkoznak és nem jön össze pl. A dolog.

Mi kétszobás lakásba vàrjuk az első babánkat. A kisszobában maradunk mi, a nappali egy részét meg babakuckóssá alakítottuk. 5 éven belül szeretnénk nagyobba költözni meg másodikat vállalni, addig elleszünk így.

Annak idején szüleim egy egyszobás lakásba vittek haza engem és két éves voltam, amíg nagyobba tudtunk költözni. Felneveltek becsülettel.

Akárcsak a barátnőméket, akik négyen (négy testvér+szülők) nőttek fel egy egy+két felesben. Helykihasználtság maximálisan, de jó testvérekként, nagy családként szeretik egymást.

Ha szeretnétek babát, vágjatok bele, szerintem megfelelő életteret tudtok neki biztosítani. (Ha csak ennyi a gond)

2016. jún. 3. 13:49
 8/19 anonim ***** válasza:
60%
Nekünk 15 nm-rel több van ugyan, de a helyiségek száma ugyanannyi. Jól megvagyunk, nincs szükségünk "klasszikus" nappalira, mert nem fogadunk gyakran vendégeket. Franciaágyon alszunk, nem kanapén.
2016. jún. 3. 13:59
 9/19 anonim ***** válasza:
67%
Nekünk másfél szobás lakásunk volt, most 1+2 fél, behoztuk a konyhát a nappaliba. 40 nm összesen ígyis, de alig győzöm takarítani egy gyerek után. Simán lehet másfélszobásba is menni kicsivel.
2016. jún. 3. 13:59
 10/19 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat akik vállaltak es mire a kicsi 4 éves lett költöztek 2 es fel szobásba
2016. jún. 3. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!