Mik az okai a várandós roma nők diszkriminációjának az egészségügyi ellátórendszerben?
Aha, kár hogy ez a magyarokra is lefordithato, utolsó. Sőt.... Nálunk is megy ám a segélyre szülés, a munkanélküli anyuka, kozmunkas apuka, de azért vállaljuk be a harmadik gyereket.
Aki még nullára lepontozott, annak külön gratulálok. Igaz, saját tapasztalat írtam, de ti biztosan jobban tudjátok.
Én Szabolcsi vagyok,magánorvosom volt,de genetikai uh-ra meg vérvételekre,nst-re be kellett mennem a kórházba.Nst-n nem is volt gond,aki normális volt,azt hamar behívták,de genetikain várni kellett sokat.Ezzel a réteggel volt tele a váró,nem csak a kismamák,az egész család. Piknikeltek,asztalon a szalonna,a hagyma meg a gyrostál és ott ettek.Hőbörögtek,hogy sokat kell várni (mert mindegyik ismer mindenkit) aztán csapatostól jártak le nagy pocakkal cigizni.
Volt normális,tiszta cigány kismama is,eszembe nem jutna diszkriminálni,de a többség nem olyan.,eg is lehet nézni,szülik a 2200 g-mos babákat,mert cigiznek,és nem vigyáznak magukra....
15!
Semmi nem jár nekik, csak a gyes, csaladipotlek és az egyszeri anyasági segély. De ugyan ez jár a kismamának, aki sosem dolgozott, a 16 éves tininek is, akkor is, ha nem roma es a 3. gyereket varó nonek is, aki ugyan munkanelkuli, apuka meg kozmunkas, de hajrá. Ezek alanyi jogon járó ellátások, kivéve az anyasagi segélyt.
Te, ha valóban 3 munkahelyen dolgozol, akkor csedet, majd gyedet kapsz, aminek a jövedelmed az alapja, majd a 2 év leteltével kapod te is az alanyi jogon járó gyest.Természetesen a csaladipotlek és az egyszeri anyasági segély is ugyanúgy jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!