Május végén már felesleges. Ülj ki a napra.
D vitamin pótlás télen szükséges, amikor kevés a napfény.
Szia! Mennyire alacsony az értéked? Ha normál kategóriába tartozik, akkor elég a napi 2000NE.
Nekem tavaly augusztusban(!!!!!), amikor ugyebár normál szinten kéne legyen a napsütés miatt, a "hiány" kategóriában volt, erre kaptam 6 héten keresztül, heti 1db 30.000NE-t. Mivel mi lombikoztun/lombikozunk, fontos volt feltornázni az értéket. Azóta napi 2x3000NE-t szedek orvos tanácsára.
84,7 nmol/L (75,0 - 500,0)
Ez az érték március 21-én lett mérve. Épp hogy referencia érték felett van.
Méresd újra, lehet, hogy most már a napsütés korrigál rajta. Napfény esetén fontos, hogy mekkora a fedetlen bőrfelület, minél nagyobb, annál több vitamin tud termelődni.
Ha ez valamiért nálad akadályozott, akkor mindenképpen a kezelőorvos állítsa be az adagot, ne aszerint szedd, hogy a szomszédnak mi vált be.
Felejtsd el, amit írtam. :-) Nekem 49,8 volt az értékem, amikor azt a brutális mennyiséget kaptam. 6x30.000NE után lett 86,1.
A Te értékedet tényleg javíthatja a napsütés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!