Milyen babaapolasi termekeket kell beszerezni egy ujszülöttnek?
Mar minden meg van, most mar csak a pelenkazashoz, fürdeteshez, apolashoz... valo dolgokat kell beszereznünk.
Ti miket hasznaltok?
Az gyerekorvos ír majd fel fürdetőt, testàpolót, alkoholt.
Én nagyon utàltam azt a fürdetőt úgyhogy a sárga Johnsonst hasznàljuk (a kórházban is ezzel fürdetnek). Testàpolónak a 2,5 évesnek Nivea baby-t, a 2 hónaposnak az orvos àltal felírtat. Popsikrèm a nagynak neogramormon, a kicsinek sudocrem (ez vált be nàluk :S ). Popsitörlőnek a rózsaszín rossmannos babydreamet hasznàljuk.
Mi a dm-es babylove pelenkàlat használjuk mindkettőnek, ebből szinte sosem jön ki semmi
Gyerekorvos ír fel: fürdetőkrém, popsikrém, testápoló (nekünk ez nem volt jó, dm-es mamaglück olajat használunk kiszáradásra)és alkoholt a köldökcsonkhoz
Popsitörlőből nekünk a Johnsons és a Babydream a kedvencek. pampersből ömlik a víz, libero meg száraz
Ami még van itthon ápoláshoz: gézlap a köldökcsonkhoz, betadine a köldökcsonkhoz, fertőtlenítő (ha kakálás után pelenkázom), kisolló (nem tudom levágni a körmét a bébiollóval, mert mintha csak reszelné, így sima körömollót használok).
pelenkából eddig mind jó volt, amit próbáltunk: babydream, babylove, pampers, libero + pelenkázó alátét, mert 1.jó a pelenkázóra, 2.jó, ha elmegy az ember orvoshoz vagy elutazik (Babydreames olcsó és általában rossmanóval le van árazva)
Fültisztító (bébi változat): nem fültisztításra, hanem orrban ragadt tej kiszedésére + kézi orrszívó ugyanerre, ha komolyabb a probléma
Mi használunk vízhőmérőt is a kiskádhoz, mert a könyökünk nem írja ki a pontos hőt:D valahogy mi azzal nem tudunk mérni.
Orvosi baba "pakk":
Alkohol, germicid kúp, popsi krém, fürdető krém, konakion, vigantol olaj,
Ennyi kell a kezdéshez. Újabban köldökàpolàshoz csak alkoholt kell hasznàlni,ahhoz kell vatta vagy fülpiszkàló(mindkettő jól jön).
Pelusból próbàlj ki többfélét,mindenkinek màs jön be. Kisfiamnàl a pampers, a lànyomnàl a bello vàlt be.
Fürdetésre mindkét gyereknél a lila bed time johnsons fürdetőt és a búzacsìràs sampont hasznàltuk. Popsikrémből neogranormon,sudocrem,bepanthen vàltott hasznàlatban,ha piros lett a popsi krémet cseréltem és elmúlt màsnapra,de ez is nagyon vàltozó,kinek melyik jön be.
Testàpolót nem,csak olajat hasznàltunk,olivàt vagy johnsons-t.
Semmi felirtat nem hasznalok mert mindben koolaj van, ami karos. Undorito miket kennek egyesek a gyerekre.
Veledat hasznalok 1 napos koratol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!