Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A párommal ez volt a 2....

A párommal ez volt a 2. alkalom hogy együtt voltunk úgy is. Ám most a második alkalomnál a gumi kiszakadt és a végéig észre sem vettük csak mikor kivette. Mennyi idő után csináljak tesztet? Nem szeretnénk még babát. 17 éves leszek 2 hét múlva.

Figyelt kérdés

2016. ápr. 24. 20:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Eldöntötted, hogy nem akarsz abortuszt. Eldöntötted, hogy beveszed a barátnődéktől beszerzett esemény utánit, amit a többi kommentelőknek jelzem, nem tudjuk, hogy a barátnőjének, vagy az anyukájának írták fel, de nagy variáció nincs a fog.gátló piacon. Hogy mennyire jó az, hogy úgy veszi/vette be, hogy orvos látta volna előtte, más kérdés. (A ritkán fellépő allergiás reakciók, esetleg meglévő májbetegség, a későbbiekben a ciklusra kiváltott negatív hatások miatt jó ha látja orvos, a tabletta hatékonysága miatt meg jobb ha minél hamarabb beveszi.)

Mivel te megtetted/megteszed a szükséges ellenlépéseket (esemény utáni), és nem várod epekedve a pozitív tesztet, azt tanácsolom, akkor tesztelj, ha már késik a menstruációd, vagy leghamarabb aktust követő 14. Nap reggeli vizeletből. Ajánlom a rossmannos facelle-t, az igen érzékeny, de a két tesztes kiszerelésű x-epil is megteszi.

Felesleges előbb tesztelgetned mert egy korábbi negatív teszt sem zárná ki a terhességet.

Ha nőgyógyászhoz mégy, gondolkodj el a lehetséges egyéb védekezési módokon (pl. Fog gátló) és kérj segítséget benne! Legalább addig, amíg profik nem lesztek az óvszerhasználatban!

2016. ápr. 25. 09:17
 12/27 anonim ***** válasza:

Nézd, 10-es, nekem például mindig volt otthon.

A barátnőmnek is.

Nem olyan fura az.

2016. ápr. 25. 10:36
 13/27 A kérdező kommentje:

Végül nem vettem be az esemény utánit.

A szüleim elé álltam,elmondtam nekik hogy mire gyanakszom, tudni akartam,hogy hogyan reagálnak.

Anya kicsit csodálkozva de boldog volt és megkaptam a szidást is persze hogy miért nem vigyázunk jobban de mikor elmondtam,hogy miért történt megértette és elmondta,hogy én is így lettem meg nem várt baba voltam.

Mondtam neki hogy beveszem az esemény utáni tablettát annyit mondott,hogy "a te döntésed én melletted leszek".

Nevelőapám pedig bekönnyezett a hírtől nagyon örült neki.:)

Persze még semmi nem biztos tesztet majd csak napok múlva tudok csinálni.

Ha pozitív lesz akkor nincs félni valóm attól hogy a családom és a párom nem fog támogatni.

2016. ápr. 25. 15:48
 14/27 anonim ***** válasza:

Amit írtál, nekem abból az jön le, hogy inkább még vágysz is valahol babára, még ha itt nem is, de magadnak azért ezt valld be. A megkönnyezés, a boldogság a szüleid részéről meg mintha fel is jogosítana arra, hogy megkönnyebbüljél-ezért is jelentetted ugye ezt be így, ahogy tetted, és EZÉRT nem vetted be a fogamzásgátlót.

Nem kell itt egyetérteni nyilvánosan, csak gondolkodj el rajta, legalább magadat ne csapd be.

Azért ne lepődj meg, akkor sem, ha pozitív, és akkor sem, ha negatív lesz a teszted. Rendszeres, védekezésmentes együttlét alkalmával is 20% kb. az esélye egy terhességnek egy ciklusban. És nem vagyok benne biztos, hogy fel vagy rá készülve lélekben.

2016. ápr. 25. 17:34
 15/27 anonim ***** válasza:
Valamiért fogamzásgátlót írtam esemény utáni helyett, de remélem, érthető maradtam.
2016. ápr. 25. 19:16
 16/27 anonim ***** válasza:
Na, csak jól mondtam, hogy drukkol a terhességnek.
2016. ápr. 25. 19:28
 17/27 A kérdező kommentje:

A kérdésem az volt,hogy "mennyi idő után csináljak tesztet?" és nem pedig az,hogy szerintetek mennyire drukkolok a terhességnek. Az szerintem az én dolgom és én érzem hogy testileg és lelkileg mennyire vagyok rá felkészülve.

Nem terveztük a babát de nekem nincs olyan lelki állapotom hogy egy tehetetlen életet áldozzak fel egy hiba miatt.

Ha baba van akkor boldogságban fog felnőni.

Sok támogatást kapok már most.

Fel vagyok készülve rá.

Jöhetnek a "beszólások" hogy elrontottam/elrontom az életem ezzel vagy fiatal vagyok hozzá.

Lehet hogy csak 17 éves leszek de van bennem elég felelősség.

A párommal lakom,ő dolgozni én iskolába járok.

Most végzem el,lesz szakmám.

Suli mellett megcsinálom a házimunkát és még 4 órát húzok le egy étteremben pincérként.

Felelős vagyok a piciért nem fogom örökbe adni.

Sok olyan embert ismerek a suliból,az étteremből vagy szomszédok családtagjaiból akik 15-16 évesen szültek és nem bántak meg egy percet sem belőle.

Sőt olyan embert is ismerek aki anyagiak miatt elvetette a picit később kiderült hogy nem lehet többet gyermeke.

Nem fogom/nem szeretném át élni azt a pillanatot mikor az orvos közli hogy nem lehet gyerekem többet ez a vetetés miatt és nem,nem csak azért tartjuk meg a picit mert félek attól,hogy később egy abortusz után nekem sem lehet majd.

2016. ápr. 26. 01:21
 18/27 anonim ***** válasza:
89%

Az esemény utáni nem abortusz... Technikailag hasonló elven működik, mint a fogamzásgátló. Nem engedi megtapadni a zigótát.

Szóval nekem mindenképpen "kapóra jött" helyzetnek tűnik az egész.

2016. ápr. 26. 07:37
 19/27 anonim ***** válasza:
87%

"A kérdésem az volt,hogy "mennyi idő után csináljak tesztet?"

Hát akkor ezt kellett volna kérdezned. Csak ezt.

2016. ápr. 26. 17:34
 20/27 anonim ***** válasza:
63%
Érdekes, hogy te már "piciről" beszélsz,stb. Azért egyáltalán nem olyan biztos, hogy terhes is leszel! Még nem kell gondolkoznod abortuszon sem, meg szülésen sem, mivel még terhes sem vagy... aktus után 14 nappal tesztelj! Azért kíváncsi leszek, összejött-e!
2016. ápr. 26. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!