Hogyan tálaljam anyának és apának? Ha negatív apa reakciója elköltözhetek a barátomékhoz?
17 éves vagyok, a párom 19 lesz. Védekezés mellett úgy alakult, hogy teherbe estem. Édesapámmal élek. Most teszek előrehozott érettségit németből, az iskolát estin vagy magántanulóként fejezem be. Természetesen megtartjuk a babát. Párom édesanyja már tudja a hírt, ő személy szerint nagyon örült, és úgy gondolja, ha már így alakult hozzuk ki a helyzetből a lehető legjobbat. Szeptembertől már csak itthonról dolgozik és mindenben segít nekem. Már lassan két éve együtt vagyunk a barátommal.
Anyáról annyit, hogy messze él tőlem és ritkán találkozunk, az ő véleménye így annyira nem számít. Odaköltöztethetnek hozzá??
Nem szeretnék negatív hozzászólásokat, tudom a dolog árnyoldalait is.
"ilyen tipikus magyar borulato mentalitas, vagy mi?!"
Nem, a tipikus magyar mentalitás az a tiéd és a kérdezőé, ez a "majd lesz valahogy, nem érdekel, nem tervezek előre, majd jajveszékelek segílyért, ahelyett, hogy most gyűjtögetnék.
"Ha vki 17 evesen gyereket var es az anyos orul, felajanlja a segitseget,"
A segítség nem azonos a teljes eltartásoddal, gyerekestül! Ennek a tinikének ezer forint megtakarítása nincs! Egy csomag pelenkát sem tudna venni a gyereknek, milyen alapon vállalja más zsebére? És akkor még a kérdzőnek is ő vegyen ruhát, sminket? Hogy képzelitek? Mit gondolsz, mikor még bugyira is a "majdnem anyóstól" kell pénzt kérnie, akkor hogyan fog öltözködni, kinézni? És ha anyuka egy év múlva elveszti a melóját, akkor mi lesz? Éhen döglenek mind a négyen..? Na ezeken kellene gondolkozni.
Az enyem a borulato magyar mentalitas, mi?!
"És akkor még a kérdzőnek is ő vegyen ruhát, sminket? Hogy képzelitek?" Na, ez a kemeny hozzaallas!! Engem ugy neveltek, h a csalad fontos es osszetart, tehat segitenek egymasnak es egy gyerek felneveleseben is.
Ez meg a masik tipikus magyar mentlaitas, h rogton az anyagiakat nezitek, es azt, h "bazz, a csaj le akarja huzni az anyost penzzel" ~21-es, gondolom, nalatok versengtek meg az utolos falat kenyerert is, m nem ismeritek a nagylelkuseg fogalmat, mi?! :D...mas szemebe a szalkat eszreveszitek, mi? A magatokeban a gerendat meg ne...meg tudnam sorolni a tipiukus magyar mentalitast...ugye a "dogoljon meg a szomszed tehene is" is siman ratok illik...
Eloszor is, nem ugy gondolkodom, h majd csak lesz vhogy, de abortuszra sem rohannek azonnal, mint itt paran, csak azert, m 17 eves es nincs keresete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!