Hogyan tálaljam anyának és apának? Ha negatív apa reakciója elköltözhetek a barátomékhoz?
17 éves vagyok, a párom 19 lesz. Védekezés mellett úgy alakult, hogy teherbe estem. Édesapámmal élek. Most teszek előrehozott érettségit németből, az iskolát estin vagy magántanulóként fejezem be. Természetesen megtartjuk a babát. Párom édesanyja már tudja a hírt, ő személy szerint nagyon örült, és úgy gondolja, ha már így alakult hozzuk ki a helyzetből a lehető legjobbat. Szeptembertől már csak itthonról dolgozik és mindenben segít nekem. Már lassan két éve együtt vagyunk a barátommal.
Anyáról annyit, hogy messze él tőlem és ritkán találkozunk, az ő véleménye így annyira nem számít. Odaköltöztethetnek hozzá??
Nem szeretnék negatív hozzászólásokat, tudom a dolog árnyoldalait is.
Nem kell szegény csajt leoltani!
Szerintem nagyon bátor dolog, hogy nem rohannak abortuszra, pedig védekeztek is. Tehát nem tervezték.
Ez a leoltás a tervezett terhesség előtt időszerű, jelen esetben meg csak gonoszság.
Kérdező:
Nekem 22 évesen hasonlókat vágtak a fejemhez.
Kezdjük onnan, hogy a terhességgel nem ér véget az életed!
Várandósan is tudsz tanulni, sőt! Én direkt úgy alakítottam, hogy gyes végére szerezzek egy második szakmát. Jobb munkahelyet kerestem, ne kelljen a régire visszamenni.
14 év után váltunk, ez gyerekek nélkül is bekövetkezett volna. Viszont két 10+ korú gyerek mellett sokkal könnyebb ismerkedni, mint pici gyerekkel.
Az ismerőseim többsége 30 felett házasodott, szült, és 2-3 éven belül elváltak. Addig is csak erőlködtek.
Én legalább tudom, milyen egy hosszú házasság. ;) És 12 évig tulajdonképpen boldogok is voltunk. Nincs mit megbánnom rajta.
Anyagilag lesz betonkemény, sokáig leszel függő viszonyban. Legyen terved, és tegyél érte!
Pl. ismerősöm fodrásznak tanult gyes alatt, 1-2 éves gyerek mellett már bevállalt napi 2-5 kuncsaftot, ideális otthon végezhető munka. Én is könyvelték ismerősöknek, 2 éves gyerek mellett újságot hordtam. Mire felkelt, és apa elment dolgozni, már otthon is voltam.
Nincs lehetetlen csak tehetetlen.
Az hagyján, hogy sok gyerek érkezik nem ideális életkorban, nem tökéletes körülmények közé. De az évtizedek alatt rengeteg dolog közbejön, amikor könnyebb lenne az élet gyerek nélkül. De senki se dobja el őket ilyenkor, sőt! Miattuk is talpra állunk!
Kérdező, azt kellett volna írd, hogy el akarod vetetni, akkor egyből midnenki jönne a jobbnál jobb ötletekkel, hogy hogyan tarthatnád meg... Igazából nem volt értelme ezt itt megkérdezni, ha ti eldöntöttétek, hogy megtartjátok, akkor úgyis csak az számít! Az anyagiakkal nehéz lesz, de kapsz gyest és családit, ami baromi kevés, de ha a párod dolgozik, akkor kijöttük belőle, főleg ha lakhattok anyósnál.
Nem egy ideális helyzet, de az abortusz sem az!
#12-es...azt mondjuk nem ertem, h mi koze van a tukornek ahhoz, amiket irok. Arra viszont nem kaptam valaszt, h miert vagy ennyire besavanyodott es miert latod ennyire pesszimistan a dolgokat? Ha nay vagy, akkor baromira sajnallak, h igy latod a dolgokat, es azt sem tudom megerteni, h miert nem arra szanod az idot, h normalisan feloltozz - ha ugye a leirasod alapjan rongyokban jarsz az idohiany miatt...
Szerintem Neked kene tukorbe nezni, mar csak fesulkodes miatt is :D
#17, ok, nem Te irtad azt a baromi negativ valaszt, rendben. De az akkor sem a realitas, mint ahogy Te is megcafolod a sajat eleteddel, hiszen ahogy irod, sokmindenre van idod es boldog vagy. Tehat akkor nem az a valo elet, amit az a psszimista vki irt!
Es kepzeld, nem erzem okosnak magam azert, m ikreim vannak, de ennyire pesszimistanak sem erzem magam. En is leirtam a kerdezonek a velemenyemet, es tudom, h fiatal. De miert mindig a legrosszabbol kell kiindulni?! Ez ilyen tipikus magyar borulato mentalitas, vagy mi?! Ha vki 17 evesen gyereket var es az anyos orul, felajanlja a segitseget, akkor nem arra kell rogton gondolni, h elveszik a gyereket. Persze, minden eshetoseget szamitasba kell venni, de nem azonnal ezzel leoltani a szerencsetlen kerdezot. Hogy lehet ez egy normalis valasz, amit a #2-es irt? Ha Te ezt normalis valasznak erzed, akkor sajnos Nalad is gondok vannak...bar megcafoltad a legutobbi kommentedben, ugyh vhol Te sem ertesz egyet vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!