Babât szeretnénk, megszakitassal vedekezunk, amig nem megyek rakszuresre stb. kerdes lent?
Tudom hogy nem vedekezes... elnezest h igy fogalmaztam.
Amint latod a vegen mar modszert irtam.. nemvagyok hulye.... engem csak az erdekel h hogyan.. ha nem epphogy kiveszi hanem joval elotte... ;) elso koszonom a valaszod!
Nem egyedileg kell nézni, mert úgy persze, hogy az jön ki, hogy van, aki terhes lesz, van, aki meg nem...
Létezik hivatalos Pearl-index, ami több ezer fős mintát vizsgál egy év távlatában.
Eleve honnan lehet tudni, hogy aki megszakítás mellett nem esik teherbe, az védekezés nélkül vajon teherbe esne-e? Védekezés nélkül is "csak" 85% az esélye annak, hogy egy nő egy éven belül teherbe esik. (Hangsúlyozom: egy éven belül, és nem egy-egy alkalomból!)
A megszakításos védekezés Pearl-indexe kb. 40. Ez azt jelenti, hogy 100 nőből 40 egy éven belül teherbe esik ezzel a módszerrel. Azt viszont SENKI nem tudja előre megmondani, hogy melyik 40. Az, hogy XY nem esik teherbe, semmit nem jelent. Ő a 60%-ba tartozik. De nem tudhatod, hogy te melyikbe...
"csak nehez elhinni h vki ettol terhes lesz.masok meg elesben semi esnek teherbe:) "
A terhesség létrejötte rengeteg tényezőn múlik. Én a házasságomban hosszú ideig próbálkoztam sikertelenül, nagyon nehezen estem teherbe, úgy, hogy folyamatosan figyeltem ovulációt, mindig a megfelelő időben voltunk együtt, stb. Mégis évekbe telt, mire lett gyerekem.
Aztán évekkel később elváltam, lett új kapcsolatom, és azt hittem, hogy nehezen fog menni a teherbeesés, ezért az átmeneti időszakban, amíg MÉG nem terveztünk babát, naptármódszerrel és megszakítással védekeztünk. Egy spontán ovulációból, a ciklusom elején estem teherbe. (Abban a hónapban középidőben nem is voltunk együtt.)
1. vagyok.1. A megszakítással nem eshetünk teherbe
Rengeteg pár védekezik a „megszakításos” módszerrel. Ebben az esetben az az elmélet alapja, hogy a fiú az ejakuláció pillanata előtt megszakítja a szexet, így a spermái nem ejthetik teherbe partnerét. A problémát az okozza, hogy ondó már az elélvezés pillanata előtt is megjelenhet, másrészt, ha az ejakuláció a hüvelyen kívül, de annak közelében történik, még mindig van rá esély, hogy sperma jut a nő testébe, ezzel megtermékenyítve őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!