Babával próbálkozunk a férjemmel. Lenne néhány (lehet hogy hülye) kérdésem. Tudna segíteni aki már tapasztaltabb ebben?
- Először is mivel eddig nem szedtem soha fogamzásgátlót és minden partneremmel óvszerrel védekeztünk, újdonság számomra ami anélkül történik vagy hogy is mondjam.
Amikor együtt vagyunk és utána felkelek, teszek-veszek, olyan érzésem van, mintha kifolyna belőlem minden.. na értitek. Ez normális? Ilyenkor ugye bennmarad azért amennyinek bent kell? Vagy fekve kéne maradni valameddig?
- Aki sportolt aktívan az abbahagyta amikor elkezdett próbálkozni a babával? Nem baj ha közben folytatom a sportolást? Nem nehezíti a teherbeesést? (Aerobicozni szoktam, majdnem minden nap)
- Milyen terhességi teszttel érdemes majd tesztelni? És mikor legkorábban?
Köszönöm a segítséget :)
8as válaszoló, első vagyok! egy kis biológia:
"A férfiak ondójában (sperma) a hímivarsejtek (spermium) száma milliliterenként 20-60 millió között van. Ez képezi a sperma sejtes állományát, a teljes sperma tömegének mindössze 0,5 százalékát. Ebből egyébként jó esetben sem az összes spermium, inkább csak 80 százalékuk vagy annál is kevesebb életképes.
A sperma maradék 95 százaléka a spermaplazma, amely különböző járulékos nemi mirigyek váladékának elegye"
sperma és ondó jelentése ugyanaz...
Én nem bírom elviselni, ahogy folyik ki, ezért én mindig zuhanyzom együttlét után.Így tettem akkor is, amikor a kislányomat "csináltuk" és akkor is, amikor a jelenlegi pocaklakó készült. A nagyfiamra nem emlékszem, de biztosan zuhanyoztam, hisz mindig szoktam. :) Az utolsó 2 gyerkőc egy petevezetékkel jött össze, mindkettő első próbálkozásra. Soha nem álltam gyertyába, meg féllábon se, meg sehogy se. :) Ami kell, az ottmarad, ahol kell. :)
Mindig x-epil tesztet használtam, nekem már nemvárt előtt 2-3 nappal kimutatta a terhességet. Olcsó és jó, szerintem. Azért teszteléssel érdemes megvárni, míg késik. Csak én ilyen türelmetlen fajta vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!