Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babával próbálkozunk a férjemm...

Babával próbálkozunk a férjemmel. Lenne néhány (lehet hogy hülye) kérdésem. Tudna segíteni aki már tapasztaltabb ebben?

Figyelt kérdés

- Először is mivel eddig nem szedtem soha fogamzásgátlót és minden partneremmel óvszerrel védekeztünk, újdonság számomra ami anélkül történik vagy hogy is mondjam.

Amikor együtt vagyunk és utána felkelek, teszek-veszek, olyan érzésem van, mintha kifolyna belőlem minden.. na értitek. Ez normális? Ilyenkor ugye bennmarad azért amennyinek bent kell? Vagy fekve kéne maradni valameddig?

- Aki sportolt aktívan az abbahagyta amikor elkezdett próbálkozni a babával? Nem baj ha közben folytatom a sportolást? Nem nehezíti a teherbeesést? (Aerobicozni szoktam, majdnem minden nap)

- Milyen terhességi teszttel érdemes majd tesztelni? És mikor legkorábban?

Köszönöm a segítséget :)

2016. márc. 19. 15:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

ami bemeg az ki is jön, nem kell semminek benn maradnia, nem a spermától esel teherbe, az csak a vivőanyag, egyetlen egy spermium kell csak a megtermékenyítéshez, de azt szabad szemmel nem is láthatod ugye :)

a sportnak semmi köze a teherbeeséshez

tök mindegy milyen tesztet veszel... bemész a patikába és kérsz egyet. akkor tesztelj csak ha késik, egyébként is akkor mutatja csak ki, és ugye ha megjön, akkor az sikertelen hónap volt

sok sikert! :)

2016. márc. 19. 15:18
 2/12 anonim ***** válasza:
70%

A nagyja ki fog folyni amint felkelsz, a többi pedig fokozatosan. Érdemes esténként együtt lenni, és reggelig fel sem kelni utána, nekünk így egyből összejött :) De ha egyből felkelsz úgy is nagy esélyed van, de így még nagyobb.

Babatervezéskor érdemes a nehezebb sportokat lecserélni pl. kocogásra, nem kell abbahagyni, csak olyan sportot végezni, ami közben nem sok az ugarabukrálás, hirtelen mozdulatok, stb.

Terhességi tesztből érdemes érzékenyebbet venni, 10-es erősségűt, ezt legolcsóbban neten kapod meg, pl. vatera, ebay, stb. Töredékannyiért jön ki, mintha gyógyszertárban, vagy drogériában vennéd meg, de ha mégis drogériában vennéd, a Predictort és a Gólyahírt nem ajánlom, ezek hajlamosak akkor is pozitív eredményt mutatni, ha nincs is baba.

2016. márc. 19. 15:37
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Az aktus végén - a párod orgazmusakor - már bekerül annyi spermium a méhbe, amennyi elég a megtermékenyítéshez. A "maradj utána félórát fekve", "állj gyertyába", stb tippeknek semmi értelme, csak magad stresszeled vele, ami gátolhatja a teherbe esést. Ami kifolyik, az fölösleg, és ez a természetes.

A sport semmiben nem akadályoz, söt a terheség alatt is lehet folytatni, ha nem túl megeröltetö számodra - és ha évek óta rendszeresen szoktad végezni, akkor nem az. Ha abbahagyod, azzal csak annyit "érsz el", hogy elhízol, de sem nem leszel elöbb terhes, se nem lesz biztosabb a terhességed.

A tesztek nagyjából egyformán jók, eredményt a megtermékenyítéstöl számított 10-14 nap után adnak.

2016. márc. 19. 15:38
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Normális

2. Folytathatod

3. Lényegében mindegy, nemvárt után bérmelyik kimutatja, de szerintem a Rossmanos Facelle a legjobb.

2016. márc. 19. 15:40
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
A 2 és 3 választ ugyan miért pontozta le valami észlény? Ugyanazt írták, mint az elsö meg a negyedik!
2016. márc. 19. 16:55
 6/12 anonim ***** válasza:
25%
Az ilyen nyomorékok miatt nem érdemes válaszolni itt senkinek sem...
2016. márc. 19. 17:06
 7/12 anonim ***** válasza:

1. persze, hol is lenne, ki kell jönnie.:) nem kell utána fekve maradni, sőt, ha felfázásra vagy hajlamos, jobb aktus után azonnal pisilni menni

2. folytasd a sportolást, terhesség alatt kell majd kerülni a túlzott rázkódással járó dolgokat (én pl. tizenkilómétereket sétáltam nagyon sokáig terhesen, azt szabadott)

3. Clearblue Digitálissal csináltam minden hónapban, a kimaradó menzesz reggelén.

2016. márc. 19. 18:01
 8/12 anonim ***** válasza:
57%

"nem a spermától esel teherbe, az csak a vivőanyag, egyetlen egy spermium kell csak a megtermékenyítéshez,"

De, attól esik teherbe. A sperma a spermium többesszáma. Amire te gondolsz, az az ondó.

2016. márc. 19. 18:59
 9/12 anonim ***** válasza:
61%
egyébként a nagyon intenzív sportolást is tanácsos kicsit kevésbé intenzívebbre cserélni. Ha tényleg minden nap aerobicozol, akkor lehet, hogy jobb lenne ha mondjuk minden másnap futnál. A rengeteg adrenalin és az intenzív mozgás azt üzeni a testednek, hogy stressz van, nincsen nyugalom, megállapodás, ami nem feltétlenül előnyös a teherbeeséshez. A női hormonok termelődéséhez is szükség van bizonyos testzsírmennyiségre. Ha rendszeres a ciklusod, akkor ezzel nagy valószínűséggel nincsen gond.
2016. márc. 19. 19:18
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nekem mind nagyon hasznos volt, sajnálom hogy lepontoztak titeket, nem értem miért! :(

Mindenkinek köszi!!

2016. márc. 19. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!