Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hormoneredményeim, görbéim...

Hormoneredményeim, görbéim rendben lehetnek?

Figyelt kérdés

Lassan másfél éve próbálkozunk babával, közben 3 vérvételem volt, és 1 Uh. A dokik mindig mást mondanak, ezért szeretnék segítséget kérni.

Ezek az eredmények, és a görbék azokból a ciklusokból:

Először tavaly májusban voltam, a 23. ciklusnapomon, amikor az ovuláció a 16. napon volt. Itt azt mondták, hogy minden rendben van, illetve egy másik doki szerint a tesztoszteron kicsit magas. Ekkor ezek az eredmények lettek, ilyen volt a görbém mellé:

szuperszenz TSH 1.756 mIU/l

follikus stim. hor 4.07 mIU/ml

luteinizáló hormon 3.04 mIU/ml

progeszteron 42.24 nmol/l

ösztrodiol 455.44 pmol/l

prolaktin 14.47 ng/ml

total tesztoszteron 2.26 nmol/l

[link]

A második vérvétel most februárban 12-én volt, a 22. ciklusnapon, ovu a 19. vagy 20. napon volt, itt is az egyik orvos szerint magas a tesztoszteron, a másik szerint jó, ugyanígy a progeszteronnal...

szuperszenz TSH 1.911 mIU/l

follikus stim. hor 3,12 mIU/ml

luteinizáló hormon 5.42 mIU/ml

progeszteron 19.14 nmol/l

ösztrodiol 898 pmol/l

prolaktin 14.6 ng/ml

total tesztoszteron 2.52 nmol/l

[link]

A harmadik vérvétel 1 hónapja volt (március 8-án) a 15. cn-on, ahol ovu a 16-17. napon lehetett. Itt azt mondta az egyik doki, hogy az LH magas, és azzal kellene kezdeni valamit... Amit én nem értek az az, hogy az LH-nak nem pont magasnak kell lenni tüszőrepi előtt pár nappal, mert hát az ovu teszt az LH teszt, ami azt mutatja ki, ha magas az LH szint, de akkor meg miért mondta a doki, hogy ez magas??? Pedig én mondtam neki, hogy ez melyik napon készült, a görbémet is mutattam.

prolaktin 311 mIU/L

tesztoszteron 1.81 nmol/L

FSH 6.2 iu/L

LH 23.4 iu/L

Ösztradiol 1008 pmol/L

[link]

Köszi a segítséget előre is :)

2010. ápr. 2. 21:09
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia! A görbéiden nem látok semmit rosszat, a peteérés nagyon szépen látszik rajtuk :) Az LH-ra azért mondta, hogy magas, mert hivatalos 20 alatt vagy 20 még oké, de ez annyira nem vészes. 3. ciklusnapi LH és FSH értéked nincsen esetleg?

Párodat vizsgálták már babaügyben? Legegyszerűbb vizsgálat és sokszor a férfinél van gubanc. Természetgyógyászattal próbálkoztál már? :)

2010. ápr. 2. 21:15
 2/9 anonim ***** válasza:
A tesztoszteron pedig tényleg nem vészes, ne is foglalkozz vele, szerintem minden oké nálad :)
2010. ápr. 2. 21:17
 3/9 A kérdező kommentje:

Nincs 3. napi, akkor nem csináltak még vérvételt sajna, pedig én mondtam a dokinak, hogy nem kéne? Erre ő azt válaszolta, hogy örüljünk, hogy ezt is megcsinálják tb-re... :(

Párom vizsgálata folyamatban van... Ahhoz is értesz? Mert akkor azzal kapcsolatban is van kérdésem :)

De akkor még mindig azt nem értem, hogy elolvastam ,és az van az LH tesztemen írva, hogy 20iu/L felett +. De akkor az a felső határ elvileg, ami normális???

Na meg mitől lehet az, hogy eddig 4-5 napig volt meg, az utóbbi 3-4 hónapban pedig alig, van hogy csak 2 napig van meg normálisan, aztán már csak vérfolt szinten, most meg normálisan csak 1 napig volt, amúgy csak délután volt valamicske a tisztasági betéten. Na ezért is gondoltam, hogy kellene 3. napit csinálni, de ezzel sem foglalkozik egyik doki sem (mert 2nek mutattam, mondtam)

Vannak ám keresztkérdéseim, mi? :)

2010. ápr. 2. 21:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom ez mennyire természetgyógyászat, de most iszom a málnalevél teát ovuig, aztán palástfüvet. Cickafarkat is próbáltam, de az kitolta az ovulációt 3-4 nappal, ezért próbálkozok most a málnalevéllel, hátha ez jó lesz :)
2010. ápr. 2. 21:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Szia.Engem is 4 honapig széditett a tb-s vizsgálaton a doki hogy babás vok pedig akkor már lassan mocorogni is kellett volna a babának mikor elmentem maszekon egy másik orvoshoz és az ott rögtön sima vizsgálaton közölte hogy nem baba hanem egy myoma nö.Gondolhatod majd le fordultam az ágyról.Maszek remdelésen mindig körültekintőbbek és több vizsgálatot is megcsinálnak.Azóta kezelnek és még babára is van esélyünk.Keress meg egy magánorvost!Megéri!Tb-s vizsgálaton meg amugy is ugy viselkedett a doki mint aki futószalag melett dolgozna meg sem halgatja igazán az embert.
2010. ápr. 3. 06:01
 6/9 nini24 ***** válasza:

Szia!

Szerintem is szépen látszik a péd, sajnos a többihez nem tudok érdemlegesen hozzászólni! :( Viszont, ami nekem szerintem segített, (na jó, csak lehet bebeszélem)az E-vitamin szedése minden nap! :) Páromnak is naponta egyet, és 3 hónap alatt rendbe jött a 60 napos ciklusom. E vitamin+folsav. Remélem hamar gratulálhatunk majd! :) Drukkolok!

15 hetes kismamu

2010. ápr. 3. 12:26
 7/9 anonim ***** válasza:

A férfi eredményeket értékelni a legegyszerűbb :):)

Nos ez a 23 tényleg nem vészes, ez nem akadályoz a teherbeesésben. Ha nem találtak semmilyen problémát, akkor valószínű a stressztől furcsa a menstruációd, nagyon meg tudja kavarni, ez az időjárás is és a stresszhatások is. Most nekem is feleannyi volt, mondjuk én nagyon örültem neki, hogy nem szenvedek vele, bár nagyon boldog lennék ha már babatervező lennék :(:( De eljön annak is az ideje :):)

A maszek rendelést én is tudom ajánlani, nagyon rendesek maszekon és sokkal körültekintőbbek. Az FSH LH-ra a PCO miatt kérdeztem rá, de gondolom PCOS-t vizsgáltak nálad. Szeretitek a brokkolit és a zöldségeket? Egyetek nagyon sokat :) A brokkoli szinte egyedülállóan tartalmaz szelént, ami a férfiaknak is nőknek is nagyon jót tesz termékenység szempontjából is :) A fehér fagyöngy (viscum album) tinktúrát tudom még ajánlani (CSAK A GYÓGYSZERTÁRBAN KAPHATÓ TINKTÚRÁT, otthon nem ajánlatos elkészíteni, mert vannak olyan részei a fagyöngynek, amelyek mérgezőek.) Keresek egy linket, ezen rajta van az adagolása.

Meg is van: [link]

Pont az nincs odaírva, hogy meddőségkezelő hatása is van, nem értem miért, pedig egyik legfőbb jó tulajdonsága :) Ezt nőknek érdemes használni, férfinek felesleges. Kérd ki mindenképp a gyógyszerész véleményét, mert van, aki nem használhatja különböző okok miatt és bizonyos gyógyszerek mellett sem alkalmazható :)

Remélem tudtam segíteni :) A pároddal kapcsolatos kérdést is írd le, szerintem arra tudni fogok válaszolni :):)

2010. ápr. 3. 13:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Először is köszi mindenkinek a választ :)

06:01-es, nem semmi amit írtál :( Sajna tényleg ez a baj, hogy senki nem koncentrál rá az emberre, csak részleges eredményeket néznek...

Az egyik doki, aki nem akarja megcsinálni a 3. napi vérvételt, ő magándoki, de ha vizsgálat kell, akkor a kórházba küld, nálunk máshol nem csinálnak ilyeneket sajna. A másik doki pedig Szegeden a Női Klinikán van, hozzá a magándokim küldött. Ott csinálták a 15. napon a vérvételt, de először nem is kérdezte, hogy hanyadik napon vagyok, csak mikor már az eredményeket nézte.

Köszi az ötletet ehhez a fagyöngyöshöz, meg a brokihoz, lehet kipróbálom majd, bár nem akarom keverni, most előbb málnalevél+palástfüvezek :)

Kifejezetten azt nem vizsgálták, hogy van-e PCOS-em, és nem is tudom. Amikor utánanéztem azt találtam, hogy magas tesztoszteron, LH/FSH>2, cisztás petefészek lehetnek a jelei. Az UH-n nem láttak cisztát, a többit meg látod az eredményekből :) Fennállhat ez is?

2010. ápr. 3. 16:47
 9/9 A kérdező kommentje:

Na és akkor a nehéz dió, a párom :(

térfogat: 4 ml

spermiumszám: 7,6 millió/ml

motolitás: 36% (A kat. gyors progresszív: 28%, B. kat. lassú progresszív: 1%, C kat. helyben mozgó: 7%, D kat. nem mozgó: 64%)

normál morfológiájú 48%

kóros morfológiájú 52%

Amikor elöször mentünk volt manuális vizsgálat, és herevisszérsérve van, az tuti. Tehát gondoljuk, hogy ez állhat az eredmények hátterében. Volt még neki vérvétel hormonokra, de annak az eredménye 15-én lesz, meg még egy mintaadás, azért is akkorra megyünk, meg csinálnak neki UH-t, aztán meglátjuk, hogy mit mond a doki.

Persze itt sem voltak túl közlékenyek, ezért itt is van jó sok kérdésem, ha esetleg valamelyikre tudsz válaszolni, megtennéd? :)

-Segíthet itt bármi vitamin? (Most E vitamin 200-as +C vit. 1000-es +cink 15-ös+Maca Vibe kombinációt adok neki, hátha jobb lesz :) )

-Ha megműtik tuti jobb lesz?

-Muszáj a műtét valamikor, vagy el is éldegélhet ezzel, ha összejön a baba spontán?

Tényleg bocsi, hogy ennyit kérdezek, de annyira örülök neked, mert senki nem mond semmit, és azért ez eléggé idegtépő :(

2010. ápr. 3. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!