Lehetek terhes? Vagy nem?
Sziasztok
Az a helyzet, hogy a párommal naptármódszerrel csináljuk, peteéréskor meg ugyanúgy belémélvez csak +ba használunk Pharmatexet.
Sosem lettem terhes az idők alatt, a ciklusaim 28 naposak és napra pontosan jön meg.
Nem szoktam barnázni, tehát progeszteron hiányt kizárnám.
A kérdés: Valamelyikünkkel baj lehet? Vagy csak használ nálunk a pharmatex?
#1 Nem ez volt a kérdés célja...
Kérdező, elképzelhető, hogy annyira piszok mázlisták vagytok, hogy hat nálatok a pharmatex és mindig sikerült elkerülni így a megtermékenyülést. Hát, tényleg nagyon szerencsések vagytok ebben az esetben..
Lehet nem ártana kivizsgáltatni magatokat, hogy egyébként rendben vagytok-e.
A pharmathex a világ legrosszabb fogamzásgátló módszere! Ha nem vagy terhes akkor csak piszok mázlid van, vagy eü problémád! Eddig én akárhány nőgyógyásszal beszéltem mind azt mondta, ha védekezni akarunk a pharmatex-et úgy felejtsük el, ahogy van! Illetve egyszer családsegítőben kellett beszélgetnem abortusz miatt egy hölggyel, aki a csekket adta volna, ő is ugyan azt mondta. Illetve, hogy az őt felkeresők nagy százaléka ezt használta. Ha ismered az anatómiát akkor tudhatod, hogy miért. De leírom, a sperma olyan nagy sebességgel lövel ki, hogy a gyógyszert simán "átugorja" és marad olyan sperma amelyik túléli.
Szóval lehetsz terhes, tesztelj, és használj óvszert!
Mi megszakítással szoktunk együtt lenni, csak indokolt esetben ( pl.:menstruáció után) gumival védekezünk a fertőzés veszély ellen, és már 2 doboz Patentexet is elhasználtunk. Eddig nem estem teherbe, pedig 2 éve csináljuk ilyen módokon.
Egyelőre nem tudom van-e velünk baj, mert még nem volt babaprojekt. De előre nem akarok ezen aggódni.
"Becslések szerint a terhesség esélye 20-30 százalék egy-egy menstruációs ciklus alatt. Az esély számos tényezőtől függ, (életkor, aktuális és korábbi betegségek, bizonyos gyógyszerek szedése, a közösülés időzítése, és a partner termékenysége), de sok egészséges, termékeny nő nem esik teherbe még hat hónap után sem. Gyakran a pároknak csak egy kicsit tovább kell várniuk, míg kitapasztalják, mikorra kell időzíteni a gyerekcsinálást (a nő menstruációs ciklusa vagy peteérési naptára alapján).
A meddőségi klinikára történő irányítás olyan párok számára indokolt, akik egy éves próbálkozás után sem jártak sikerrel, bár 35 éves vagy idősebb nők esetében a meddőségi vizsgálat már hat hónap után ajánlható. "
Forrás: [link]
Én úgy gondolom, ha a fogamzásgátló módszert megfelelően alkalmazzák, akkor nagyon kicsi az esély a terhességre. Ha viszont nem megfelelően, akkor bármi lehet. Ezt viszont senki nem tudja ellenőrizni utólag...
Szerintem előre ne aggódj, mert a stressz is csak árt.
"Csak furcsállom, hogy itt mindenkinek az ismerőse teherbeesik a pharmatextől, pedig a szakszerű használata mellett esélytelen."
legalább azt a rohadt betegtájékoztatót olvasd el! azért van....arról nem is beszélve, hogy nem az a szakszerű használat, hogy csak a feltételezett peteéréskor használod...
"Mennyire hatékony ez a fajta fogamzásgátlás?
A különböző fogamzásgátló módszereket az ún. Pearl-indexszel szokták jellemezni, ez azt mutatja meg, hogy mekkora a teherbeesés esélye egy adott módszer használata mellett. A spermicidek esetén ez a szám 0,7-7 között van, ezen belül a Pharmatex átlagértéke 0,74, ami azt jelenti, hogy 100 nő közül, akik egy évig védekeztek valamilyen Pharmatex készítménnyel, átlagosan 0,74 terhesség fordult elő." forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!