Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek 20 évesen felelőtl...

Szerintetek 20 évesen felelőtlenség megtartani egy babát?

Figyelt kérdés

Állandó munkahelyem van jelenleg (szakmával rendelkezem és érettségivel, most jelentkeztem egyetemre), stabil párkapcsolatom. Igaz még a szüleimmel élek. Nem tudom képes lennék-e elvetetni, mert félnék a következményektől. De abban sem vagyok biztos, hogy helyes döntés lenne megtartani.

Még semmi sem biztos, mert pénteken megyek orvoshoz, de szeretnék előre felkészülni minden lehetőségre, és érdekelne a véleményetek.

Előre is köszi!

2016. márc. 8. 09:31
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
27%

persze

mert itt minden 18évesenek: saját kecó, stabil munka, élete szerelme...

vicces

2016. márc. 8. 14:03
 22/31 anonim ***** válasza:
47%
#21 Mi frusztrál ennyire?
2016. márc. 8. 14:10
 23/31 anonim ***** válasza:
90%
Én is így voltam. Szerencsére az egyetem engedte hogy amikor kiderült egyéni kérelem után átvettek levelezősre. Azóta van egy édes 2,5 hónapos kisfiam akit imádunk a párommal. A világ legcsodálatosabb dolga.
2016. márc. 8. 14:22
 24/31 anonim ***** válasza:
57%

21-es, jaaa hogy téged ez zavar 😃 Hat bocsi hogy 17 éves korunktol dolgozunk mind a ketten, es ráadásul meg egymásra is találtunk es hazat is tudunk bérelni.

A szomszéd fűje mindig zöldebb 😜✌🏻

2016. márc. 8. 14:40
 25/31 anonim ***** válasza:
35%
hogyne, na menjél sír a kölyköd
2016. márc. 8. 14:42
 26/31 anonim ***** válasza:
93%
#21-nek savanyú a szőlő, semmi egyéb. Na menj, irigykedj tovább. :)
2016. márc. 8. 14:44
 27/31 anonim ***** válasza:
65%
Az enyém nem sír , köszöni szépen epp az ebed utáni alvását tölti. 😜
2016. márc. 8. 14:49
 28/31 anonim ***** válasza:
64%
#21 en megismertem a parom,aztan lanykeres lett belole,vegul becsusszant a lanyunk,igy az amugy is tervezett eskuvot nehany honappal elobbre hoztuk! Sajnalom,hogy ennyire hihetetlen,ha valaki megtalalja a boldogsagot es az anyagi feltetek is megvannak! En 18eves koromtol dolgoztam,o szinten,csak epp o kulfoldon! Van 2csaladi hazunk,az egyik 180 (egy kisebb faluban)a masik 130nm ( kozepes varosban) ! 21eves vagyok es mar varjuk,hogy sikeruljon a kisteso! Jelenleg mar nem dolgozom,mert ugye itt a lanyunk,de igy is atlagon feluli (meg kulfoldon is)fizetesbol elunk! Sajnalom,ha neked ennyire nem jon ossze az elet,de attol meg nem kell,hogy mindenki ugy eljen ahogy te es nem kell azonnal irigykedni! En speciel teljes szivembol orulok neki,hogy ilyen anyagi feltetelekkel rendelkezunk,mert rengeteg kisgyermekes csaladnak segitek etel,ruha gyujtesben! Az egyik csaladnak sajat penzemen vasaroltam be 5zsak ruhat a gyerekeknek,tobb kg gyumolcsot,hust,tesztat stb.... Szoval nem kell mindenkit lenezni! Inkabb orulj annak,hogy ennyien be tudjak vallalni fiatalon a babat,mert van hova vinni!!!
2016. márc. 8. 17:02
 29/31 anonim ***** válasza:
69%
Én 18 voltam amikor szültem a lányomat. A sulit befejeztem,nem látták rajtam hogy várom,mert eleve molett voltam. A párom akkor 26 éves volt, 18 éves kora óta dolgozott,nem volt kérdés,hogy megtartjuk. Volt némi félretett pénze,a szülei is segítettek,az enyémek nem tudtak,de vettünk egy pici kis házat. Nekem Ő volt az első nagy szerelem..és úgy nézem az utolsó is.Azóta eltelt sok sok év..már kamasz a lányunk,életünk legjobb döntése volt,hogy belevágtunk. Boldog kiegyensúlyozott életünk van.Ha újra kezdhetném is megszülném 18 évesen,még ha ház nem is sikerült volna.Akkor albiba mentünk volna mint a legtöbb fiatal aki az életét elkezdi. Nem mindenkinek tudnak segíteni a szülők,és nem mindenkinek van félre tett pénze.
2016. márc. 8. 18:10
 30/31 anonim ***** válasza:
46%

Én megtartanám. Az első gyerekem velem együtt ült az Erasmus-órákon külföldön- köszönjük szépen, terhesen is kiváló eredménnyel végeztem idegen nyelven :-) Amikor a másodikat vártam,akkor írtam és védtem meg a mesterdiplomámat. A harmadikkal "csak" dolgoztam, szerintem ez utóbbi nehezebb volt, mint egyetemre járni. én kaptam egyéni tanrendet - már alapból az Erasmus miatt is, de később a 2-nál csak nekem tettek össze egy bizottságot, hogy egy és ne kté napig tartson az államvizsga-, nekem a TO és egy kivételével az összes tanár nagyon segítőkész volt.

Egy másik barátnőm az orvosit végezte terhesen+babával, ő egy fél évet halasztott összvissz (én nem halasztottam).

Ha felvettek és még nem kezdted meg az egyetemet, akkor is kérhetsz halasztást.

Szóval, én úgy látom, nálad minden adott a babához, a szervezeted pedig most van az ideális korban a szüléshez :-)

2016. márc. 9. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!