Ti vállalnátok így az első babát?
7-es vagyok.
De ha 200km-t kell koltoznotok, akkor a baratod nyilvan eleve nem tud dolgozni egy ideig.
Ez esetben en eloszor koltoznek, legyen munkaja legalabb neki, kozben te is dolgozhatsz, akar a szuleidnel, akar mashol. Es maris elorebb vagytok.
Ha terhes lennel elotte, akkor donteni kellene, hogy koltoztok es megusszatok az albifizetest, de kozben te terhes vagy bevetel a parod meg atmenetileg munkanelkuli, vagy maradtok az albiban keves bevetellel.
Nekem (hangsulyozom, nekem) mindketto hazardirozas lenne.
Hát anyagiak miatt biztosan nem! De amiatt se,ha itt kell kérdezni ilyet. Hol az önállóság, a talpraesettseg, ja anyu-apu... Hát én szülök, de nem anyuéknak. És nem is tudom elképzelni ilyen anyagiakkal, bármikor közbe jöhet valami. Vizsgálat, betegség, elromlik vmi miből fizetitek ki???
Nem akarlak megbántani, de azt hiszem azért kérdezted ezt mert te is a lelked mélyén tisztaban lehetsz ezekkel... És, ha unatkoztok tudtok vallaljatok inkább Plusz melót, nem a gyereket kell erre használni. Nyilván így teljesedik be az ember élete, de gondoskodni kellene magatokról először!!!
nem.
miért?
- nincs munkaviszonyod, vagyis nem kapod ami járna
- párod nincs a korban, ráér
- 300e takaré túró
- párod fizuja siralmas
- neked is van még 5-6-7 éved az első gyerekre, addig legyen munkahelyed, legyen 2+ éved, párod meg keressen vmi jobb melót!
Legjobb esetben is havi 167ezret kapnátok.. Ezt egy évig, utána ez kb. 120ezer lesz.
Ráadásul te még egy percet nem dolgoztál. Kizárt, hogy így vállalnék gyereket.
1 éves együttéléssel, ilyen fiatalon, egyetemi padba, a létminimum alatti fizetésre?
Most gondolj már bele, szerinted van épeszű ember, aki erre azt mondja, hogy igen, vágjatok bele???
2 emberre csak az étel megvan 60.000 ft, hahó, a barátod 100.000-et keres!!! Rezsi,bérlet/benzin/autó egyéb költségei, gyógyszerek, ruha miből lesz, aztmajd a szüleidtől kaptok?!
Azt meg nehogy azthidd, hogy a gyes majd elég lesz akár a pelenkára is...
Gyerekbútorok, gyerekruhák, foglalkozások, tápszer, egyebek miből lesznek? Az utcán koldultok majd?
Egyértelmű, hogy dolgozz pár évet, AZTÁN,ha már magatokat el tudják tartani!
Én mindig azon a véleményen voltam, hogy mindenki úgy vállaljon gyereket, hogy azt egyedül is el tudja majd tartani, ha férfi, ha nő az illető. És most mondhatod, hogy te maximálisan megbízol a párodban, meg gyerektartás meg kiskutyatöke, de bízhatsz te az egész bolygóban, ha egyikőtök lerokkan, párod elveszíti a munkáját (90e forint nem sok, de annyitok sem lenne),ne adj isten haláleset. A 300e forintodról meg csak annyit, hogy pillanatok alatt el fog az menni, mire megszületik a baba, ezenkívül nem lesz egy forintotok sem, amihez nyúlni tudtok, ha úgy alakul. Mit csináltok, ha egy zárlat miatt leég a konyha - ősszel történt nagyszüleimmel? Ha lakatost kell hívni, mert elromlik a zár, ki kell cserélni - ma történt a sógornőmmel? Csak hogy lásd, nem extrém példák ezek, veled is fognak ilyenek történni... Az már csak hab a tortán, hogy nem dolgoztál sosem, gyerekkel és tapasztalat nélkül az esélyed egy állasra a nulla felé konvergál.
És, hogy még egy kicsit elvegyem a kedved: most van kinek a lakásában laknotok. De ha egyikőtök kap egy másik városban munkát, ott biza lesz albérlet.... Bocs, hogy ezt mondom, de nagyon egy ideális, aktuális állapotra építesz, amiből még 1001 forgatókönyv születhet, egyik sem túl pozitív kimenetelű. Ne vállalj gyereket, nem vagy olyan helyzetben.
Ennyi negatív embert. A sok előttem válaszoló véleménye szerint már kihaló faj lenne az emberiség.
Én csak annyit tudok neked mondani, hogy hallgass a szívedre, és ne más véleményére! Ha úgy érzitek, hogy itt az ideje, akkor vágjatok bele, amúgy sem garantált, hogy holnap már terhes leszel.
Másnak az életed sose lesz jó, mindig túl szegény leszel, ha nem vagy házas az lesz a baj, ha házas vagy akkor az, mert úgyis elváltok, munkanélküli, tapasztalatlan, nehezen munkát találó stb leszel.
Lehet nyugodtan lepontozni!
Kedves 19-es!
Hallgasson akkor is a szívére, amikor majd nem tudja miből beiskoláznia gyereket, amikor majd zsíros kenyeret tudnak adni enni (hó végén azt sem), amikor majd nem lesz pénze a lakást fűteni és végig kell néznie, ahogy didereg a gyereke... A hozzád hasonló hozzáállású emberek várják mindig remegő kézzel a családit, meg játszák a komplett hülyét szeptemberben, hogy mióta kerül ennyibe vagy annyiba egy tankönyvcsomag, és tesznek úgy, mintha a nyári szünet vmi 21. századi találmány lenne, mert még nem találkoztak azzal a jelenséggel, hogy biza a kölköt olyankor is el kell tenni vhová... De nekem mindegy igazából, mindneki annyit potyogtat, amennyit akar, ameddig nem az én pénzem és az én munkám bánja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!