Lehetek terhes?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok. 43 napja nem menstruáltam. utoljára Januárban jött meg elötte egy héttel voltam együtt a barátommal azóta nemvolt semmilyen szexuális kapcsolat köztünk mert szakitottunk... Most ujra együtt vagyunk..

védekeztünk de kiszakadt a gumi amit utólag vettünk észre...Csinálltam egy terhességi tesztet a napokban ami negativ lett..voltam nőgyógyásznál igaz nem ebben az ügyben de alul megvizsgált nem emlitettem neki de gondolom látni akkoris valamit ha terhes lennék ha nem ultrahangoz meg.. lehetek terhes?

2016. márc. 3. 13:17
 1/9 anonim ***** válasza:
Ilyen korán nődoki semmit se lát. Mennyire rendszeres a ciklusod?
2016. márc. 3. 13:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Teljesen rendszeres.
2016. márc. 3. 13:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Mikor történt a gumi kiszakadás?
2016. márc. 3. 13:23
 4/9 anonim ***** válasza:

"gondolom látni akkoris valamit ha terhes lennék ha nem ultrahangoz meg.. "

megaLOL

Mégis mit látna? A borsószem nagyságú embriót a méhfalban? Látni? Hogy érted, így szabad szemmel? Bioszról sokat hiányoztál?

Igen, lehetsz terhes, meg még pár dolog miatt késhet, de simán lehetsz, és ilyenkor a terhességet a vizeletből mutatják ki. Ha nem vettél be esemény utánit, akkor vársz a bizonyosságig, és marad az abortusz, vagy a szülés.

Gondolom, most jössz azzal, hogy de anyukádéknak nem akarod elmondani.

2016. márc. 3. 13:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Anyukámék tudnak az esetleges terhesség dologrol csak ugyanis 10 éves koromtól szarnak a fejemre ^^

ezért gondoltam hogy itt kérdezek...

2016. márc. 3. 13:30
 6/9 A kérdező kommentje:

amugy a gumiszakadás január 7-e környékén volt

utánna volt egy menzeszem de 2 napig tartott...amit furcsáltam is

2016. márc. 3. 13:33
 7/9 anonim ***** válasza:

Aki szexuális életet él és termékeny korban lévő nő, az lehet terhes, úgyhogy mindig van rá esély, pláne ha kiszakadt a gumi.

A terhességet az első kimaradt menzesz napjától mutatja ki a terhességi teszt, lehetőleg reggeli, első vizeletből csináld, mert ez koncentráltabb. A tesztek érzékenységében is van különbség, ez rájuk van írva, de minél később tesztelsz annál nagyobb a valószínűsége, hogy kimutatja a terhességet.

Számomra nem világos, hogy mi volt a menzeszeddel, mikor voltak együttlétek, úgyhogy csak általánosságokat írok.

Bármikor teherbe eshetsz, de legvalószínűbb a két menzeszed közé eső napokon (ekkor van az ovuláció, vagy peteérés), ezt nagyon jól tudod vezetni, különböző alkalmazásokon, vagy számítógépen, ha rendszeresen beleírod a menstruációdat. Kedvencem a ciklus.hu, jelzi neked, hogy mikor kell jobban vigyáznod és mikor kevésbé.

A nődoki a terhességet csak jóval később veszi észre, főleg ha csak kívül vizsgál meg, mivel a méhedbe nem lát bele, ultrahanggal is nehéz észrevenni egy pár hetes terhességet. Ilyenkor a nődoki is laborvizsgálatot csináltat, az mutathatja ki a fennálló terhességet.

Nagyon ritka esetben előfordul, hogy valakinek megjön úgy is, hogy terhes, de ez nem gyakori. Tehát ha a teszt sem mutat ki semmit és meg is jött, akkor úgy gondolom, hogy nem vagy terhes. Bár kérdés, hogy jókor teszteltél-e, mert túl korai teszt nem mutat ki semmit.

2016. márc. 3. 13:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Mivel jan. 7.-e óta eltelt lassan 2 hónap, a teszt kimutatná ha terhes vagy, illetve már egyéb terhes tüneteid is lennének. 15 évesen szerintem normális ha nem állt még be rendszeresen a menzeszed, úgyhogy én ennek tudnám be a nagyjából 2 hetes késést. Tesztet csinálj esetleg újra, ha biztosra akarsz menni. A menzesz kimaradhat egyéb nőgyógyászati betegségektől, stressztől is, de te olyan fiatal vagy, hogy szerintem neked egyszerűn csak nincsen még beállva.
2016. márc. 3. 13:58
 9/9 A kérdező kommentje:
reménykedem.
2016. márc. 3. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!