Felmondtam a cégnél. Felmondási időmet töltöm, kiderült hogy terhes vagyok. Ilyen esetben vissza mondhatom? Mit lehet tenni?
Barátnőm is pont így járt. Felmondott, 2 hét múlva kiderült, hogy terhes. Így járt. Nem vették vissza.
Amúgy meg te sem vennéd vissza magadat, gondolj csak bele. Visszavesznek, elmész táppénzre 9 hónapra, majd 3 évig otthon maradsz a gyerekkel, a munkahely meg fizessen.
Sajnos mivel te mondtál fel a cég nem köteles visszavenni. Megpróbálhatod, de ne reménykedj.
Két dolgot tehetsz vagy keresel másik helyet ( báár nem értem, hogy semmire hogy mondhattál fel) vagy a szülés időpontja körül kéred az álláskeresésit, hogy legalább min.bér után kaphass ellátást.
A felmondás már megszületett írásban? Ha igen, akkor már nem nagyon tudsz mit tenni.
Esetleg érdemes lenne egy munkajogásszal beszélned. Megpróbálhatod az új helyeden eltitkolni a pocidat. Nem tudom, hány hetes terhes vagy, és mennyire látszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!