Nem jön a baba, hormonértékeimet tudnátok véleményezni?
Sziasztok. Ma kaptam meg az eredményeim részét, de a progeszteron és prolactin eredményére várni kell még 2-3 hetet és akkor mehetek vissza a dokimhoz.
Ciklus első fele:
TSH: 3,36 (0,40-4,00)
Tesztoszteron: 38,52ng/dl (10,00-133,00)
FSH: 5,15 U/l (1,00-133,00)
LH: 3,69 mU/mL (0,56-89,08)
FSH/LH hányados: 1,40
Estradiol: 24,0 pg/ml (21,0-649,0)
Tudom a TSH-m magas ez sajnos szíven ütött mégpedig azért, mert 4,8-ról indultam múlt nyáron amikor elvesztettem első terhességem :(
2hónap alatt lejjebb ment 3,5re majd megint 2 hónap múlva 4,6-ra vissza aztán emeltünk az adagon (Letrox) egyik nap 50 másik nap 75 így 2 hónap alatt lement 2,4-re aminek nagyon örültem, de egy hónap múlva azaz most megint 3,3-ra visszaugrott :( Mostmár mindig emelgetni kell az adagot? Teljesen elvagyok keseredve :(
IR-em is van nem túl erős, de van és diétázom rá.
Ciklus első felének hormonadatairól mit gondoltok? Vérvételes nő azt mondta ezek teljesen jók, prolactinnal lehet majd a gond.
Legutóbb a dokimnál peteérés napján voltam, de nem látott peteérésre uataló jelet még úgy sem, hogy utána teljesen szép hőgörbém volt ami szintén fura. Ezért is kellett a hormonsor.
Hozzáteszem egyik hónap mindig szép görbe normál ciklus magamhoz képest, másik hónap meg össze vissza hosszú ciklussal. És ez váltakozik a terhességem óta... teljesen szabályosan váltakozik.
Tudom nem vagytok orvosok, csak végre pici infó jött és szeretném hallani mások véleményét, hisz sokan vagyunk hasonló helyzetben babára várva.
Köszönöm!
Köszönöm a gyors választ, még novemberben volt nézetve.
Glükóz terhelés 0' 5,3mmol/L (3,5-6,1)
Glükóz terhelés 60' 9,2mmol/L (3,1-10,5)
Glükóz terhelés 120' 7,5mmol/L (3,1-7,5)
Inzulin 0' 15,7mIU/L (1,9-23,0)
Inzulin 60' 197,5mIU/L
Inzulin 120' 145,3mIU/L
Erre merckformin 500mg-t kaptam napi 1-et
+ diéta
Szerintem magas az inzulinom, de hát nem tudom doki ennyit mondott.
Egyébként az Estradiolom nem túl alacsony? :S Már mindenféle marhaságot olvastam hirtelen róla és majdnem bepánikoltam...
Nagyon köszönöm az észrevételeket. Remélem sikerül helyrerakni magamat :(
Legalább már kiderül végre mi a gond és jöhet a megoldás.
Türelem játék...fene egye meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!