Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ma voltam EKG-n (mivel műteni...

Ma voltam EKG-n (mivel műteni fognak endometriózis miatt). Azt mondta a háziorvos, hogy nagyon szapora a szivverésem, aminek az aneszteziológus nem fog örülni. Ez ekkora nagy baj?

Figyelt kérdés
Izgulok mindig,mindenért.A műtét miatt pláne,de mostmár ezért is.Illetve a leleten csak a görbém van,de semmi érték ezen kivül.Igy kell kinéznie egy ekg leletnek?
2010. márc. 30. 20:08
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Igen, így kell kinéznie.

Azért volt szapora a szívverésed mert izgultál a vizsgálat alatt? Én pl. így jártam. :-) Én is mindentől izgulok, főleg, ha nézik a szívverésem, vagy vérnyomásom, attól bepánikolok, és szapora- magas lesz. :-) Nekem annyit mondott a háziorvos, hogy "hű de izgult". Az aneszteziológus meg csak megnézte, megvizsgált, nem szólt semmit, mehettem a műtétre.

De nem tudom, hogy nálad is ez van-e,mert ha neked nem az izgatottságtól volt szapora a szívverésed, hanem alapból, akkor sajnos nem tudom a választ.

2010. márc. 30. 20:18
 2/15 A kérdező kommentje:
jajj,köszi a választ.Azt mondta a doki,hogy mielőtt odajött volna hozzám másodszorra,akkor jó volt,nem volt semmi gond.Csak mikor már ott állt mellettem és hol ezt-hol engem nézett,akkor mondta,hogy szapora.De sztem csak izgulok,mert ha orvoshoz megyek,mindig hideg lesz még a kezem is,anniyra izgulok.
2010. márc. 30. 20:22
 3/15 anonim ***** válasza:
Csak fehér köpeny szindróma :):) Múltkor egy olyan nagydarab férfi ember fehéredett el tőlem :D Szegény meg is sajnáltam, mert olyan bátornak szeretett volna látszani, de ahogy lefertőtlenítettem a kezét és előkaptam a tűt máris elsápadt :D Valószínű nálad is hasonló a helyzet, semmi baj :):) Nem kell tőlünk fehér köpenyesektől félni, szeretjük a hivatásunkat és empatikusak vagyunk :):) Mennyi volt egyébként a pulzusod?
2010. márc. 30. 20:37
 4/15 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Bocsi kérdező, hogy belepofátlakondok, csak szeretnék reagálni a kórházi dolgozó hölgynek :-)

Én tudom, hogy a nővérek, orvosok nem akarnak rosszat, de ha vizsgálnak, figyelnek, máris izgulok. :-) Nem bánt velem sohasem rosszul egy orvos sem, egyszerűen csak ha rámkoncentrálnak ez történik.

A folyamat valahogy így zajlik le bennem:

Tudom, hogy nem történhet semmi baj, ezért az jut eszembe, hogy hülyeség izgulni, tehát hülyének fognak nézni, ha izgulok, ezért tilos izgulnom. Amitől iszonyatosan elkezdek izgulni. :-) Nem tudom, értitek-e a gondolatmenetem, ha nem, akkor a lényeg annyi, hogy ez nem tudatosan irányítható, azzal, hogy rám szólnak, hogy ne féljek, csak még rosszabb lesz....

2010. márc. 30. 20:45
 5/15 anonim ***** válasza:
Tudom én :):) Ne félj nem haragszunk mi a fehér köpeny szindrómásokra :):):) Van, aki tényleg tőlünk fél egyébként, na erre nem tudom a magyarázatot. Talán összekapcsol a gonosz vizsgálós hölggyel :D Általában egyébként sikerül megnyugtatni a betegeket, kivéve ha a vértől fél és nekem muszáj megszúrnom. Nahát akkor van ájulás meg izzadás :):) De 5 perc és kutya bajuk :) Sokaknak már az elfordulás is segít :)
2010. márc. 30. 20:49
 6/15 A kérdező kommentje:
a pulzusom pontosan nem tudom,de 100 feletti,mert a gép kiakadt vagy nem mérte.ez nem tudom,hogy mit jelent.
2010. márc. 30. 20:54
 7/15 anonim ***** válasza:
Digitális vérnyomásmérővel te is meg tudod mérni :) Ha csak kicsit van 100 felett, az nem gond, nekem a rekordom 140 :)
2010. márc. 30. 20:57
 8/15 A kérdező kommentje:

nekem idáig nem volt különösebb bajom a dokikkal.de ez lesz az első műtétem és pláne ideg vagyok.Ha lemegyek körzetihez,mert beteg vagyok,akkor is annyira tudok izgulni,pedig semmi érdemleges nem történik.érdekes,de a vérvételtől annyira nem félek.Na jó kicsit,de elforditom a fejem és azt mondom:ez a babáért van

viszont kedves "fefér köppenyestől" kérdeznék.Engem elküldtek vérvételre meg vizeletre múltkor (9-re mentem reggel a dokihoz).Az asszintense adta oda a beutalót,és elmondta,hogy akkor most melyiket hol találom a kórházon belül.De nem mondta,hogy éhgyomorra kéne mennem.Pedig tudta,hogy onnan megyek vizsgálatra.Ez nem baj,hogy már aznap ettem-ittam?

2010. márc. 30. 20:59
 9/15 A kérdező kommentje:

sajnos nincs digitális vérnyomásmérőm :-(

én mondtam,hogy 120/80 szokott lenni,de mondta,hogy pont a 3.érték a magas

2010. márc. 30. 21:00
 10/15 A kérdező kommentje:

egyébként kedves 1.válaszoló,nagyon rokonlelkek vagyunk úgy látom

téged mivel műtöttek?

2010. márc. 30. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!