Ovuláció (tüszőrepedés) az a folyamat, amelynek során egy (esetleg több) érett petesejt kiszabadul a petefészekből.
2016. febr. 3. 12:59
2/9 A kérdező kommentje:
Tesztem még negatív,2-3 nappal utána? Vagy ettől függetlenül holnap?remélem lesz olyan aki a kérdésre válaszol:)
2016. febr. 3. 13:18
3/9 anonim válasza:
Szerintem pedig nem vagy tisztában a folyamattal. A peteérés maga a folyamat, melynek egyfajta csúcspontja az ovuláció, amikor a megérett pete kiszabadul a tüszőből. Az ovus fájdalom pedig egyénenként eltérő (van, aki semmit nem érez), akár napokkal előtte, közben és utána is megfigyelhető.
Ha az ovuteszt erős 2 csíkos, akkor másnapra várható a tüszőrepedés.
2016. febr. 3. 13:23
4/9 A kérdező kommentje:
Nem,az a baj,hogy nem érted a kérdésem :)
2016. febr. 3. 14:21
5/9 anonim válasza:
A peteérés maga a folyamat és mikor nagy a tüsző lehet kísérheti ovus fájdalom, ha már feszíti a tüszőt, de nem garancia arra, hogy meg is reped,amikor is megint felléphet fájdalom és akár utána is miután kiszabadult az érett pete. :)
2016. febr. 3. 14:37
6/9 anonim válasza:
Maga a peteérés napokig tart, az ovus fájdalmat pedig általában a tűszőrepedéskor tapasztalják, de van, akinek napokig szurkál, fáj.
2016. febr. 3. 14:39
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor ha negatív a teszt,nem ma szabadulhatott ki? Akkor biztos vagyok benne,hogy holnap is érzem.
Első tesztelsős hónapom.
2016. febr. 3. 14:52
8/9 anonim válasza:
Nekem az ovus fájdalmak 3 napig tartanak,de a 3.nap a legszörnyűbb,tehát akkor van pém. A lényeg,a napokban lesz ovud ha a teszt még negatív. De lehet,hogy tegnap pont nem kaptad el a teszttel az LH csúcsot.
2016. febr. 3. 14:56
9/9 mandiga válasza:
Ha ovutesztelsz, akkor ajánlom, hogy reggel és délután is tesztelj, hogy elkapd az ovut, az a biztosabb. Közvetlen ovu elött fájdogál, majd miután megrepedt, utána is fájhat.
Nekem írták pl azt, hogy a has alja érzékeny lehet.
Nekem volt ebben a hónapban kétszer is érzékeny a hasam alja, hőm lent van, 3-szor volt pozi az ovutesztem, úgyhogy én sem értek semmit.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!