Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Valaki esett már teherbe...

Valaki esett már teherbe megszakításos védekezéssel?

Figyelt kérdés

De most komolyan. Eddig amit hallottam,az mindig "egyik barátnőm barátnője,egyik ismerősöm",de igazából olyannal,aki így esett teherbe még nem találkoztam.

Tehát a kérdés magától értetődő. Ha nincs a hölgynek peteérése,a srác előtte pisil,vagy 5-ször (így kimosva a hugycsövéből az esetleges spermiumokat),tutira időbe kiveszi,akkor mekkora az esély a terhességre?Nőmmel már másfél éve így vagyunk,mindkettőnk nemzőképes,tök egészségesek vagyunk. És nincs gyerek. Most vagy mi csináljuk nagyon jól,vagy mindenki,aki elvileg így esett teherbe az kamuzik,mert fél bevallani,hogy későn vette ki.

És mielőtt valaki írná,hogy a szex közben termelődő előváladékba is lehet sperma,annak üzenem,hogy kizárt,mert teljesen más mirigy termeli a kettőt.

Most hozzáértő emberek véleményére lennék kíváncsi,nem akarok meggyőzni senkit. Nekem az a véleményem,hogy nagyon minimális az esély arra,hogy teherbe essen így valaki...

2016. jan. 31. 20:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%

"És mielőtt valaki írná,hogy a szex közben termelődő előváladékba is lehet sperma,annak üzenem,hogy kizárt,mert teljesen más mirigy termeli a kettőt."

......

Jövőre előterjesztelek orvosi Nobel-díjra.

2016. jan. 31. 20:37
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
te okos pont ezt mondják hogy kicsi rá az esélye de mégis nagyobb mintha ovszert használnátok
2016. jan. 31. 20:38
 3/16 anonim válasza:
ki az aki nem?!
2016. jan. 31. 20:39
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted, ha ilyen egyszerű lenne, rég becsődöltek volna az óvszer- és fogamzástabletta gyártók. És minden nőgyógyász ezt ajánlaná.
2016. jan. 31. 20:41
 5/16 anonim ***** válasza:
46%
Mi a nőgyógyász férjemmel így védekezünk.Előtte is így védekeztem,ismerőseim közül is tudok egy-két párt és csak tervezetten lett gyerek.Van rá esély,de nem olyan sok,mint ahogyan itt előadják.
2016. jan. 31. 21:03
 6/16 anonim ***** válasza:
79%
Kérdezőnek van róla hivatalos papírja, hogy mindketten 100%-ban nemzőképesek, termékenyek ?? Mert ha csak hiszi vagy gondolja, akkor ilyeneknél szokott kiderülni pár év után, hogy nehéz lesz gyereket csinálni ilyen meg olyan ok miatt.
2016. jan. 31. 21:03
 7/16 anonim ***** válasza:
0%

ez engem is érdekelne :)

#5 ment a felpontozás. végre egy tapasztalt válasz.

2016. jan. 31. 21:06
 8/16 anonim válasza:
37%
Ezen mi a kérdés? Ha nem élvezel bele a csajba, nem lesz gyerek. Csak ide többnyire agyamentek járnak akik nem tudják még tizenévesen kontrollálni a farkukat, és a sok huszonéves szűz nekik írja az ellenkezőjét irigykedésükben!
2016. jan. 31. 21:06
 9/16 anonim ***** válasza:
90%

Ha úgy gondolod, hogy az előváladékban nem lehetnek jól mozgó spermiumok, akkor szerintem érdemes elolvasnod ezt az összefoglalót egy ezzel kapcsolatos orvosi kísérletről (feltéve, ha tudsz angolul):

[link]

A legjobb barátnőm kislánya megszakított közösülésből fogant, ráadásul a ciklus meglehetősen lehetetlen napján, amikor csak spontán peteérés jöhetett szóba, (és nem meggondolatlan és rutintalan tinik voltak, akik szimplán elbénázták volna megszakítás, hanem 27 és 29 éves házaspár, akik pár éven belül amúgy is akartak volna gyereket, ezért merték megkockáztatni ezt a "védekezést".)

A kb. két év alatt, amióta olvasom ezt a rovatot, a hasonló témájú kérdések kapcsán nem egyszer és nem kétszer láttam olyan hozzászólást, ahol leírta valaki, hogy így fogant annak idején a gyereke (emlékszem egy hölgyre, akinek egyből ikrei sikeredtek).

Nincs rá időm, meg értelmét sem látom, hogy két-három korábbi kérdésnél többet előkeressek, de itt egy pár:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__egyeb-kerdesek__7..

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Itt a 6. hozzászólást érdemes elolvasni:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

Én 4 vagy 5 olyan kamaszlánnyal folytattam privát levelezést ezen a fórumon, aki megszakított közösülés mellett lett terhes. A legfiatalabb 14 éves volt, nem merte elmondani a szüleinek, mert nyilván fogalmuk sem volt arról sem, hogy szexuális életet él, a végtelenségig viszont nem halogathatta, mert kiskorúként szüksége volt a szülői beleegyező nyilatkozatra az abortuszhoz.

(Őt egyébként a 21 éves barátjának sikerült meggyőznie arról, hogy ez így biztonságos, tud rá vigyázni, az előző barátnőjével sem volt gond ebből.)

Ha gondolod, olvasd el ennek a lánynak a közel egy éve kiírt kérdését, aki azóta édesanya lett 17 évesen:

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__66146..

De nyilván mindenkinek saját magának kell mérlegelnie, hogy mekkora kockázatot vállal ilyen téren.

Az meg, hogy ki mennyire nemzőképes és termékeny, csak akkor derül ki, mikor már élesben megy a dolog. Nem egy olyan párt van az ismeretségi körömben, akik hosszú évek óta várnak hiába babára, nem jön sem természetes úton, vagy adott esetben a 4. lombik programmal sem, és van közülük olyan is, akiknél az orvosok még csak okát sem találják egyiküknél sem a kivizsgálások alapján.

(Itt is emlékszem pont a megszakított közösülés témájú kérdések kapcsán olyan hozzászólásra is, hogy ők 2 évig védekeztek így gond nélkül, utána, amikor már akartak gyereket, szerencsére pár hónap alatt megfogant, meg olyanra is, amiben azt írta le valaki, hogy hasonló előzmények után 7 éve hiába vár a gyermekáldásra.)

2016. jan. 31. 21:39
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyerek megszakítás mellett csúszott be. Kivette időben, stb. És mégis...

Szoptatás alatt gumival védekeztünk, sose szakadt ki (sokak szerint szoptatás alatt sem lehet teherbeesni), mégis jött a második gyerek, fél év alatt besikerült.

A harmadik babáért két és fél évig próbálkoztunk.

2016. jan. 31. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!