Fogamzásgátló abbahagyása után célszerű pár hónapig méregteleníteni vagy lehet egyből próbálkozni?
Személyes tapasztalatok is érdekelnének, hogy mennyi idő múlva jött össze a baba!
Régóta (több mint 10 éve) szedek fogamzásgátlót, mert borzasztó menstruációs görcseim voltak, és rendszertelenül jött meg...
A dokim azt mondta, már másnap teherbe lehet esni (hiszen azért nem szabad kihagyni egy napot sem a gyógyszerből). nekem 7 évig volt hüvelygyűrűm, nekem a második hónapba sikerült.
Azért "csak" akkor, mert az elsőben azt hittem, a 14. napon van a peteérésem, de kiderült, hogy a 11.-en.:)) csak még nem csináltunk lh-tesztet, a másodikban már igen.:)
Ha viszont rendszertelenül jött meg a menzeszed, a dokimtól kérnék az abbahagyás utána egy 3. és 21. napi hormonsort (vagy csináltatnék én magánban), hogy kiderüljön, volt-e hormonális oka a dolognak. És, ha lehet egy tanácsom 33 hetes kismamaként, ne azt az orvost válaszd majd terhesgondozásra, aki hormonos gyógyszerrel akarta elfedni a problémádat a ciklusodban...
Elvileg minimum három hónapot javasolnak, hogy beálljon a ciklus.
Én kivártam a három hónapot, utána kezdtünk próbálkozni és rá a 7. hónapban jött össze.
Rendszertelen ciklusra fogamzásgátló, bravó! Ismerősöm is hasonlóképpen járt, kivizsgálás helyett inkább gyógyszert adtak neki kamaszkorában, majd az abbahagyása után 3 év kellett, mire végre sikerült nekik a baba.
Biztosan várnék néhány hónapot, hogy kiderüljön, hogyan alakul a vérzés.
A fogamzásgátlót csak akkor írattam fel, amikor már rendszeres nemi életet éltem, így nálam alapból segített más problémán is, mert elmúltak a durva görcsök, ami miatt rendszeresen fájdalomcsillapító injekciót kaptam. A rendszertelen menzesz annyit jelentett, hogy a ciklusom nem állt be pontosan, mindig kb. 26-32 napra jött meg, egyszer volt 10 napos csúszás.
Egyébként azóta már másik nőgyógyászhoz járok, ő 3 hónapot javasolt, hogy várjak. De máshonnan meg azt hallottam, hogy célszerű egyből próbálkozni, mert a gyógyszer abbahagyása után hirtelen megugrik a hormonszint és nagyobb eséllyel jön össze a baba.
Köszi mindenkinek a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!