Mikor kezdjem el az ovuteszteket?
Fogalmam sincs, van-e egyáltalán peteérésem, ezért nem szeretnék lemaradni, ha mégis van. Most vagyok a ciklus 9. napján. A hőmet is mére, az egyelőre nem mutat nagyobb kilengést.
Nem akarok sok pénzt erre áldozni, de legalább ebben az első tesztelős hónapban szeretném nyomon követni a testem változásait, így az se baj, ha 2 csomag teszt elfogy. Ha ma kezdem, az nagy marhaság?
9-10-11-12-13-14-15-16-17. ciklusnapon?
Hát ez az, a gyógyszer abbahagyása után 30-31 naposak voltak, de a legutóbb megjött 27. napra!
Ráadásul szinte nem is menstruálok, a 3 napos vérzésem ami a gyógyszernél volt, a gyógyszer után lerövidült 1-2 napra, és elég gyenge is, szinte nincs is. Ezért szeretném szépen nyomonkövetni a változásokat, és felírni, hátha segít. Nőgyógyásznak is gondolom bővebb információkat ad. A hormonvizsgálatokra már kiírt.
Igazából amiatt gondoltam, hogy korábban kezdem, mert itt olvastam, hogy töbeknek is korábban volt, mint ahogy a nagykönyvben írva vagyon.
Amit én vettem, Lh teszt, abban csak négy tesztcsík volt (drogériában, nem tudom, milyen márkájú), viszont te 9 napot soroltál fel...az nem két csomag sehogy se.
Ha 27 napos ciklust veszünk alapul, akkor 27-14=13. napra várjuk az ovulációt, és két nappal előtte érdemes tesztelni, az 11. nap.
De mivel általában neked 30-31 napos ciklusod van, így inkább 16-17. nap lenne a tüszőrepedés.
11.től 17.ig pontosan hét nap van, ha négydarabos tesztet vásárolsz, akkor vagy 10-n kezded, vagy 18-n végzed, ha 5darabosat, akkor én még mindig 10-n kezdeném (számolva a 27 napos ciklusoddal), de inkább a végére húznék kettőt, tehát 10-19. ciklusnapokra számítanék. Bár benne van az is, hogyha pozitív lesz, akkor ugye abbahagyod, ha meg még mindig nem, akkor inkább veszel még egy csomagot...
Mindenesetre én így számolgatnék, hőmérőzés mellett.
# 6: Nekem MINDIG két nap volt LH-csúcs, mikor ovuteszteltem, szerintem ez normális (másfél napig van csúcs kb. ebbe az időszakba pont beleeshet két pozitív LH-teszt).
Kérdező: ha bizonytalan vagy, akkor kezdd kétnaponkénti teszteléssel, mivel fokozatosan erősödik. Ha elkezded a 9. napon, és egyáltalán nincs 2. csík, vagy nagyon halvány, akkor a következő napot kihagyhatod, és így tovább. Ha erősödik, akkor mehet a mindennapos.
Amúgy van 4 és 5 darabos tesztcsomag is, sőt, én anno vettem Vaterán 100 db-osat is, mikor nagy babagyártásban voltunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!