Ha valaki terhes lett mennyi idö elteltevel kezdenek jelentkezni a tünetek?
Nem mindenkinek van tünete. (nekem semmi nem volt)
Általában 5-7 hét környékén jelentkezik, ha van.
Nagyon változó: van, akinek 12 hetesen már nő, nekem pl 23 hetesen volt csak pocakom.
Van akinek egy héttel a kimaradt menzesz után, van akinek 3-4 és van akinek egyáltalán nincs pl hányingere. Nekem 2 héttel kimaradás után kezdődött minden.
A pocak szintén változó.. az elején általában a puffadás, van akinek 16 hetesen, de gyakran csak 20 után. Nekem is kb 20 hetes korom körül kezdett nőni.
a hcg hormon termelődése okozza a hányingert, hányást, gyomorégést, szédelgést stb, ez legkorábban a beágyazódást követően kezd termelődni, kb. a fogantatás után 14-16 nappal. innentől már jelentkezhetnek a tünetek. a méh - és benne a magzat - körülbelül a 12-14 héttől éri el azt a méretet, hogy az már meglátszik egy vékonyabb testalkatú nőn...ha addig valaki úgy véli, pocakot növesztett, az maximum puffadás, ami szintén a korai terhesség vele járója. Hogy egy pocak puffadás pocak e vagy terhes pocak, azt könnyű leellenőrizni, ha valaki megméri reggel és este a haskörfogatát...ha reggel kevesebb, mint este, akkor puffadásról van szó.
rajtam 13. héten vette észre a terhességet olyan, aki nem tudta egyébként, hogy próbálkozunk, tehát nyilván nem merte volna feltenni a kérdést, ha nem látszik tényleg terhes pocaknak...
nem biztos, hogy lesz tünete az embernek. nekem az első terhességem elején semmi se volt, a másodiknál meg hánytam a 12. hétig.
a hasam 12 hetesen picit puffadt volt, a 22. héten már feltűnően lufiszerű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!