Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Melyik terhesvitamint szedtéte...

Lusty kérdése:

Melyik terhesvitamint szedtétek? És mikor kezdtétek el?

Figyelt kérdés
A dokim azt tanácsolta, hogy kezdjek el időben terhesvitamint szedni.Azt mondta, hogy bármelyik jó. Utánanéztem az összetételnek, és rájöttem, hogy mégsem mindben van meg minden. Vannak tapasztalatok az Elevittel, Ladeevit-tel és Gravidával kapcsolatban?

2015. dec. 16. 09:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ez alapvető probléma a multivitaminoknál, hogy minden benne van, nem pedig külön-külön azok a vitaminok-ásványianyagok, amik segítik egymás felszívódását, de így is meg tudod venni őket, kérni kell a gyógyszerész segítségét. Egyébként én szedek külön vasat is, plusz utána kaja közben C-vitamint veszek be (a vas felszívódását pl ez segíti.)
2015. dec. 16. 10:14
 12/17 anonim ***** válasza:
Én Femibiont szedtem mellé folsavat és magnéziumot a 12. hétig, most a DM-es saját márkás A-Z mama vitamint szedem folsavat már nem kell külön azt mondta a dokim, a magnéziumot is szedem tovább. Nekem rögtön a Femibiont ajánlotta a doki, a többiről nincs tapasztalatom.
2015. dec. 16. 10:15
 13/17 anonim ***** válasza:

Femibion 800-at a 12. hétig, teherbeesés előtt folsavat.

Femibiont azért, mert kicsi, és szimpatikus volt az összetétele.

Az összetétel alapján dönts, van aki pl. jódra érzékeny vagy ilyesmi, ezért van többféle vitamin.

Most, a 27. héten rossz lett a vérképem, így vasat, magnosolvot és külön femibion 400at szedek megint.

27hkm

2015. dec. 16. 10:17
 14/17 anonim ***** válasza:

Igen, 11-es, én is amit lehet, külön szedek, pl. a magnéziumot és a kálciumot is teljesen külön kell a vastól beszedni, és az sem mindegy, hogy melyikből mennyit szed az ember. Magnézium felszívódásához B6, kálciuméhoz D vitamin kell, D vitaminéhoz valamilyen olaj (pl. halolaj kapszulával jó beszedni, mert zsírban oldódik a D vitamin), és a Mg-t és Ca-t 2 órás különbséggel érdemes bevenni, ugyanennyire távol a vastól... Szóval a legjobb amit csak lehet, kajából fedezni, mert ez olyan bonyolult, hogy nem egyszerű minden nap figyelni rá.

Nekem a pajzsmirigyem miatt szedni kell jódiont, és szelént is, illetve a kálciumon kívűl a fentebb felsoroltakat. Én ezekre mind figyelek, de még így sem jön össze sokszor úgy, ahohgy kéne. Egyben benyomni viszont semmi értelme, mert a hányinger mellett ráadásul mégcsak nem is hat rendsen...

Én ezért ajánlom a Hipp Natalt, azt viszonylag könnyű szedni ilyen szempontból.

2015. dec. 16. 10:35
 15/17 anonim ***** válasza:
Czeizelt, előtte Femibiont szedtem, de az nekem nem volt jó.
2015. dec. 16. 10:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Gravidát szedtem, de hánytam tőle, aztán az Elevitet attól szorulásom lett, így nem szedtem egyiket sem.
2015. dec. 16. 13:38
 17/17 anonim ***** válasza:
Femibiont szedtem az első vàrandóssàgomnàl,akkor a 6.hèt utàn kezdtem el. Most a pozitìv teszt utàn 2 nappal kezdtem el szedni.ès magne b6-ot. Anno ezt mondta a dokim hogy ezeket szedjem ès szerencsère nem volt gond.
2015. dec. 17. 16:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!