Ti vállalatok ilyen helyzetben gyereket?
Egy éve vagyunk együtt a párommal és nagyon jól megvagyunk! Neki biztos állása van, havi 160 ezer körül keres! Én több mint egy éve dolgozom viszont nem voltam bejelentve, szóval GYED re nem tudnék menni. Együtt élünk már, albérletben ami 90.000 körül van havonta! Ezen felül max még 30.000 ami fix kiadás! Nagyon szeretnénk mindketten egy kisbabát, de nem tudom ebből a pénzből meg tudnánk e élni! Szülőkre valamilyen szinten számíthatunk viszont nem szeretnénk rajtunk élősködni! Várjunk még? Mi a ti véleményetek?
22/L 31/F
Kizárt.
1. nincs olyan, hogy biztos állás.
2. bármi közbejöhet: betegség, kiraknak az albiból, stb.
3. egy nőnek (főleg ha anyának készül) mindig kell, hogy legyen "B" terve, és a fentiek alapján neked nincs. Egyébként elég, ha van egy viszonylag fix munkahelyed, ami visszavár szülés után
4. és amit már a többiek is írtak, minimum két évet dolgoznék bejelentve, hogy kapjak CSED-et, GYED-et.
Egy gyerek bizony sokba kerül. Mi spórolósak vagyunk, de bizony átlagosan a pelenkás korszakban havi 30 ezerbe került, majd közösségbe kerülve a pelust felváltotta az ovis díj, és a rengeteg ruha.
Nem, nem vállalnék.
Kizárt, esztelenség lenne.
Egy kisbaba csak akkor kerül kevésbe, ha 1) van kitől ruhát, felszerelést örökölni; 2) makkegészséges és betegségnél nem kell óriásira gondolni, elég ha többet bukik az átlagnál vagy éppen hasfájós, ami elég gyakori, máris megdobja a költségeket; 3) tudsz szoptatni.
Ha ezek közül akár csak egy is hibádzik, máris nem lesz elég a gyesed és a családi pótlék.
És még azt az opciót nem is veséztük ki, mi van, ha a párod akár egy hétre is lebetegszik. Akkor kb. éhen is vesztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!