Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van ennyi tini kismama?...

Miért van ennyi tini kismama? 18-19-20 éves ismerőseim tömege terhes a környezetemben.

Figyelt kérdés
Ilyen felelőtlenek a fiatalok? Legtöbbjüknek (akiket én látok) nem is komoly kapcsolatból születik gyereke, és az anyagi háttér sincs meg nekik.. Nem értem miért vállalnak akkor gyereket?
2015. nov. 25. 12:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
52%

Én meg azt nem értem,hogy miért baj az a legtöbb embernek,ha egy nő fiatalon szül. Vagy már 40 évesen divat szülni?

Én is 22 évesen szültem a lányom,most 24 évesen a 2.at várom. Mindkettő tervezett volt.

Hogy miért ilyen fiatalon?

1. Mindigis fiatal anyuka szerettem volna lenni,mert engem is fiatalon szült az anyukám és nagyon jó a kapcsolatunk.

2. Elvégeztem a gimit, utánna a 3éves óvónői szakot. Szóval sulim is van.

3. A dokim 18 évesen azt mondta,hogy a pajzsmirigy alulműködésem miatt lehet nem is lehet gyerekem ...szerencsére tévedett.

4. Az akkor még vőlegényem (mára férjem)is szerette volna és minden adott volt,az autó,anyagiak. Igaz,hogy anyóséknál laktunk,de épp házat kerestünk. Mára már külön élünk.

5. Karierrt tudok a 2gyerek után is csinálni,mert mire a kisebb is oviba megy majd,én még csak 28 éves leszek :)

Minden összevetve soha nem bántam meg ezt a döntésemet és nem is fogom. Rengeteg energiám van még a gyerekre és nagyon élvezem az anyaságot. Ha néha elfáradok,akkor anyu vigyáz rá szívesen,amíg mi apával kikapcsolódunk.De ez ritkán van,mivel 60km-re laknak tőlünk. A kislányunknak mindene megvan,amire szüksége van és a tesónak is igyekszünk mindent megadni.

2015. nov. 25. 13:34
 12/22 anonim ***** válasza:
23%

11es: azokról kérdeztek akik elvégzik max a szakközepet, nincs szakmájuk, végzettségük, munkájuk, de bevállalják, mert miért ne.

neked volt anyagi háttered vagy a párodnak?

de itt ugye minden 20évesnek, milliós fizetése van, meg ház, lakás, ami kell :D

gondolom a párod nem 24éves, hanem 44

2015. nov. 25. 13:52
 13/22 anonim ***** válasza:

11-es! Mint írtad sulit végeztél, volt háttered, rendes normális párod és közösen hoztátok meg a döntést.

tehát kb mindenben az ellenkezője vagy annak amiről a kérdés szól!

Én azokra írtam hogy nem bánja hogy fiatalon szült akinél "úgy alakult" mert lövése nem volt róla hogy kell védekezni meg a sulit is otthagyja 17 évesen utána meg vagánykodik hogy fiatal anyuka.

illetve a kedvencem volt még az "én időben férjhez mentem" mert én szégyenszemre 3 év együttlét után 24 évesen mentem férjhez és már falusi szemmel vénlány voltam, aki meg időben férjhez ment tényleg időben volt mert 3 hétre rá meg is szült és még ő a menőcsaj szerinte!

2015. nov. 25. 14:34
 14/22 A kérdező kommentje:

#11-es a te helyzetedben ez más, te felkészültél volt rá háttered stb.

a kérdés az olyanokról szólt akik felelőtlenül csak úgy beleugranak egy gyerekvállalásba

2015. nov. 25. 17:53
 15/22 anonim ***** válasza:
59%

11-es vagyok. Tudom,hogy nem épp a hozzám hasónlókra gondolt,de én is sokszor megkapom,hogy tinin szültem. Pedig sokkal jobban gondoskodom a gyerekemről,mint néhány nálam idősebb szülő. Nem értem miért kellett lepontozni. Ja és 27éves a férjem,25volt mikor a lányom született. Nemtudom másoknál hogy van,de nálunk nem Te,vagy én keresetem van,hanem mi :) közös a vagyon,ház,autó.´.ugyanúgy,mint ahogy a gyermekünk is :)

Én csak egy véleményt írtam,hogy nem kell lenézni a fiatal szülőket,mert igen ,azt aláírom,hogy sokan felelőtlenek,de sokuk bizony nagyon is megérett a szülőségre és el is tudja tartani a gyermekét :)

Nem rossz indulatból írom :)

2015. nov. 25. 18:25
 16/22 anonim ***** válasza:

19 éves vagyok, párom 20, 3 éve vagyunk együtt. 8 hónapja próbálkozunk. Én összesen 3 lányt ismerek, akik korombeliek, és van gyerekük. Mindháromnak fia van, az egyiknek 2 éves, a máiknak fél éves és a harmadik meg nemsokára fog szülni. Jó anyák mindannyian, és mindhárman komoly kapcsolatba szültek, ketten együtt is vannak, a harmadiknak meg lelépett a pasija (pedig 35 éves volt).

Mi azért próbálkozunk ilyen fiatalon, mert mindketten akarjuk, és meg vannak rá a körülményeink is. Igaz, hogy még a szülőknél lakunk, és csak a páromnak van munkája jelenleg (én csak tanulok, a párom gyakorlat mellett dolgozik is), de megtehetjük jelenleg. Nem tudni, hogy mi lesz egy vagy két év múlva, és nem hiszem, hogy Magyarországon javulna bármit is a helyzet. Úgy döntöttünk, hogy ezt szeretnénk, és nem várunk tovább, amikor közel sem biztos, hogy ha várunk, akkor jobbak lesznek a körülményeink.

Ja és amúgy meg sok hormonproblémám van, és a nődoki szerint nem sok esélyünk van lombik nélkül. Nemrég volt egy vetélésem is, nagyon megrázott mindkettőnket.

Az a lényeg, hogy a kor az manapság nem számít semmit. És nem kéne elítélned minket, mert nem ismered a helyzetünket. (Persze ezzel nem azt mondom, hogy helyes, ha 13-14 évesek próbálkoznak.)

2015. nov. 25. 19:08
 17/22 anonim ***** válasza:

16-os: ez hol érett gondolkozás?

"mert megtehetjük"

max azért mert a szüleid megtűrnék, hogy odaszülj. értelmes szülő em hagyná, hogy a gyereke a semmire csak lebabázzon. de nem baj, ha nincs más célod.

neked semmid sincs. max egy érettségid lehet. melód ugye nincs. albira se futja.

nem tudom mire fel hordod fent az orrod, mivel ha nem lennének ilyen szüleid akkor nem lenne ekkora arcod, mert egyedül egy pelenkát sem tudnál megvenni. ez nem felnőttség, gyerekes viselkedés, és nincs mire büszkének lenned.

a hormonprobléma meg nem kifogás. de majd a lombikot is fizeti más szóval nem lesz baj

ez meg az én véleményem!

2015. nov. 25. 19:23
 18/22 anonim ***** válasza:

17-es:

Szerinted nem beszéltük ezt át anyukámmal ezerszer? Nyilván nem az ő döntése volt, de mivel itt élek, ezért van joga, hogy beleszóljon. És tudod mit mondott? Hogy örülne, ha már nagymama lehetne. Tudja, hogy komoly a kapcsolatunk, és azt mondta, hogy ő szívesen támogat minket mindenben. És ez nem azt jelenti, hogy ő venne meg mindent, hiszen a párom dolgozik iskola mellett, és nekem is van félretett pénzem (amit saját magam kerestem mielőtt még belekötsz, hogy csak zsebpénz :D).

Nem mondanám azt, hogy "semmim sincs". Van egy érettségim, két felsőfokú nyelvvizsgám, jelenleg egy felsőfokú OKJ-s képzésen tanulok. Páromnak van érettségije és munkája, illetve nemsokára meg lesz a szakmája is.

Nem hordom fent az orrom, mert nincs mire. Nem vagyok jobb mint más nők, de rosszabb sem.

Nem hiszem, hogy ha ugyan ebben a helyzetben lennék, de 35 évesen, akkor is így reagálnál. Valamiért 35 évesen elfogadható lenne ugyan ez sokak szerint. Na mindegy, az ilyen előítéletes embereket úgysem fogom tudni meggyőzi, de azért megpróbáltam :)

2015. nov. 25. 19:47
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
minden tinikapcsolatot komolynak hisz az ember, aztán kopp
2015. nov. 25. 19:50
 20/22 anonim ***** válasza:
50%
Egy kapcsolat tönkremehet bármikor, ez nem életkortól függ. És 20 évesen aligha vagyunk tinik amúgy is.
2015. nov. 25. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!