Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért van ennyi tini kismama?...

Miért van ennyi tini kismama? 18-19-20 éves ismerőseim tömege terhes a környezetemben.

Figyelt kérdés
Ilyen felelőtlenek a fiatalok? Legtöbbjüknek (akiket én látok) nem is komoly kapcsolatból születik gyereke, és az anyagi háttér sincs meg nekik.. Nem értem miért vállalnak akkor gyereket?
2015. nov. 25. 12:17
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Érdekes körökben mozogsz ezek szerint. Az én ismerőseim között nem nagyon van/volt tinimami. Egyetlen egy áltsulis évfolyamtársam esett kissé idő előtt teherbe, kb. 15 évesen....
2015. nov. 25. 12:22
 2/22 anonim ***** válasza:
65%

Azért 18-20 éveseket már nem neveznék tininek, mégha szó szerint véve oda is lehet öket sorolni.

Emellett én nem veszem észre, hogy több fiatal kismama lenne, mint régebben, vagy ök lennének többségben.

Ezen kivül egy ilyen idös nö már böven érett lehet egy gyerekre, az anyagi oldala meg megintcsak nem mindenkinek egyforma.

MEllesleg sok nö nem szivesen pusztítaná el a gyerekét, csak azért, mert mások szerint nincsenek megfelelö feltételei

2015. nov. 25. 12:22
 3/22 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon sokan ilyen felelőtlenek, fiúk-lányok egyaránt. A többség könnyen (és korán) létesít szexuális kapcsolatot mindenféle elméleti tudás és lelki érettség nélkül. Instant világban élnek, ez már ennek a következménye.
2015. nov. 25. 12:24
 4/22 A kérdező kommentje:

úgy értettem, hogy egy iskolába jártam velük vagy a szomszédos városokban laknak és ismerem őket. nem közvetlen barátaim :D

azért szerintem meredek ha valaki még suliba jár vagy épp kijárta és már nekiáll gyereket vállalni

2015. nov. 25. 12:26
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Sok a hülye és drága a koton.
2015. nov. 25. 12:30
 6/22 anonim ***** válasza:

Szerintem a legtobbje ugy van vele, hogy nem latja hogy 5-10 ev mulva barmi is valtozna joiranyba ami az anyagi helyzetet stabilitasat illeti, hat akkor meg mar nem mindegy?

De valoszinu utolsonak van igaza.

2015. nov. 25. 12:37
 7/22 anonim ***** válasza:
70%

1. Otthon nem beszélnek a szexről így a védekezésről sem. és mivel nem beszélnek az abortuszról is lecsúsznak tehát nem vállalják a gyereket hanem "úgy maradnak"

2. A suliban sem beszélnek. mindenki a másikra vár, ujjal mutogat.

szerintem egy lányt már az első mensese vagy 12-13 éves korában fel kellene világosítani (ami korábban jön) legalábbis én fel voltam és az én lányom is fel lesz és mindig bizalommal fordulhat hozzám, de sokan nem is akarnak hallani arról, hogy egy tini szexszel

3. meg akarnak fogni egy pasit igen már ilyen fiatalon kialakulhat ez a buta gondolat valakiben...

4. aztán majd mindegyik azt mondja nagyképűen ő fiatalon akart anyuka lenni balbla... jah és a szülők nyakán élni :D

5. otthon se látott egyebet mint hogy anyuka potyogtatja a tesókat és ebből élnek

6. állítólag sokan nem veszik észre hogy terhesek (???) mert végig menstruálnak stb. több ilyen cikk is volt már a sajtóban, de én ezt nem nagyon hiszem! Itt már 3 nap késés után rinyál mindenki h "jaj csak nem lehet ugye"? és egy teszt 500 HUF körül van. ezeket az állításokat hogy nem veszik észre fenntartásokkal kezelném. (nem beszélve arról milyen buli lemaradni az összes vizsgálatról ami kötelező)

2015. nov. 25. 12:38
 8/22 anonim ***** válasza:
60%
más ambíciójuk nincs. épp van egy pasijuk, aztán azt hiszik örökre ott marad. aztán majd pár évesen lepasszolják, mert rájönnek, hogy nem is éltek.
2015. nov. 25. 12:48
 9/22 anonim ***** válasza:
Szerintem a megfelelö felvilágositás hiánya. Sok helyen otthon is tabu ez a téma, olvass csak el pár kérdést itt. Néha olyan butaságokat kérdeznek itt, hogy ruhán keresztül terhes lehet-e...
2015. nov. 25. 12:57
 10/22 A kérdező kommentje:

hát igen nagyon szomorú de igaz amit írtok.

de pl az egyik volt osztálytársam, tudtosan már 8.ban mondogatta hogy már most gyereket akarna.. hát mire befejezte a középsulit meg is lett neki a gyerek, és akarta.. de anyagilag, sehogy se volt felkészülve, egy napot se dolgozott, az apuka talán dolgozgat valamit, anyjánál él a lány és ott babázgat már vidáman.

Másik csaj akit ismerek pedig gimnáziumot végzett, telejsen normális csajnak tűnik, volt a mostani előtt egy több éves kapcsolata és most meg egy új fél éves kapcsolatban lebabázik, és töltik fel facebookra az ultrahangot meg stb.

2015. nov. 25. 13:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!