Mi legyen az első vizsgálat, ha nem sikerül teherbe esni?
Nekem volt egy méhgyulladásom, ami kora terhességhez hasonló tüneteket produkált. Totál azt hittem, hogy összejött a baba, de a tesztem negatív volt. Orvos megerősítette, hogy nincs terhesség, viszont más baj van. Amint kikezeltek a gyulladásból, rögtön teherbe is estem. 5 hónapom telt el addig sikertelen próbálkozással. Pedig első baba első próbálkozós hónapban jött. Miután meggyógyultam első együttlétből teherbe is estem.
Ha mást nem is, egy rákszűrést meg egy hüvelyváladék tenyésztést csináltathatsz, azt úgy is évente kell. Legalább a legalapvetőbb dolgokat kizárod. Nem a teherbeesés miatt, hanem hogy tudd, hogy egészségesen próbálkozol.
1év
és első körben a pasit mert 50% ők a hibásak és mert nekik gyors fájdalommentes a vizsgálat :-)
ha negatív akkor jöhet a nő ...
sok esetben csak évek múltán derül ki h mégis csak a pasi a ludas benne nem a nő - közben meg vagy ezer vizsgálat miegymás ...
Ha nincs különösebb egészségügyi panaszod, rendszeres a ciklusod, nem kifejezetten jár fájdalommal, akkor elég még ilyenkor elmenned endokrinológushoz/háziorvoshoz egy pajzsmirigyhormon ellenőrzésre, ez viszonylag egyszerű vizsgálat, gyakori probléma, és az enyhe tünetmentes is tud lenni. Viszont beállítani a szintet két-három hónapba is telhet.
Amit még érdemes lehet megpróbálnod, figyeld a testedet-tüszőrepedés feltételezett időpontjakor LH tesztezés, esetleg hőmérőzés. Viszont nem érdemes már két hónap próbálkozás után ennyire tudatos lenni, számtalan sztori van, ami inkább a stresszmentes időszakot támasztja alá, hogy ekkor esik legkönnyebben teherbe egy nő.
Környezetemben is láttam példát, sőt saját magam is így tapasztaltam. Ismered talán a sztorit, hogy akik évekig próbálkoznak, ezen jár az agyuk, ez a legfőbb vágyuk, aztán nem jön össze, feladják, örökbefogadnak, és az ezt követő békés, boldog időszakban hirtelen a nő spontán teherbe esik? Nem ördögtől való a történet.
Úgyhogy bármennyire is nehéz, ilyenkor még nem szabad kifejezetten aggódni. A párok 75%-nak az első évben jön össze, mindenféle rásegítés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!